Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Shopping 8 jul 2017

De mooiste interieurboeken die je in huis móét hebben

Hoewel tegenwoordig alles online te vinden is – en ik daar ook dankbaar gebruik van maak – ben ik van mening dat er niets fijners is dan een aantal mooie interieurboeken in de boekenkast. Gewoon om af en toe doorheen te bladeren om inspiratie op te doen.

En daarom zet ik een aantal favoriete interieurboeken op een rijtje. Leuk als cadeautje (voor jezelf) en super stylish op de koffietafel of op een boekenstandaard. Read on!

The Monocle Guide to Cosy Homes

Eigenlijk zijn alle Monocle Guides favoriet op de redactie: informatief, mooi vormgegeven én inspirerend. De naam zegt het al een beetje, dit boek gaat over hoe je je huis zo cosy mogelijk kunt maken. Hoe je van je thuis je thuis kunt maken. Het boek bestaat uit illustraties, tips en tricks en inspirerende interviews met bijbehorende fotoshoots. Een must have!
The Monocle Guide to Cosy Homes is onder andere te koop bij Mendo.

Urban Jungle

Dit boek van Judith en Igor Josifovic van Urban Jungle Bloggers heeft de gouden combinatie van zowel inspiratie als informatie. Het boek staat vol met de mooiste binnenkijkers waarin planten de hoofdrol spelen. Groot voordeel: alle namen van de gebruikte planten zijn terug te vinden in het boek en Judith en Igor geven je ook meteen tips over hoe ze te verzorgen.

>> Deze 6 planten kun je onmogelijk dood laten gaan

The Workshop

Zoals je wellicht hebt meegekregen, brachten wij samen met MENDO ons allereerste boek, The Workshop, uit. Het koffietafelboek staat vol intieme portretten van de meest talentvolle Nederlandse creatieven, waaronder Erwin Olaf, Mart Visser en Ans Markus. In dit artikel lees je meer over dit boek én kun je alvast een voorproefje zien. Bestellen? Dat kan hier!

The Kinfolk Home

Ben je gek op Scandinavische interieurs? Dan biedt dit boek heel veel inspiratie. Kinfolk ging namelijk op zoek naar de mooiste Scandi interieurs van over de hele wereld. En dat leverde een heleboek fijne binnenkijkers en interviews op. Wij vinden zelf de cover ook heel mooi in al haar eenvoud. Het boek zal zeker niet misstaan op je koffietafel!.

Sage Living: Decorate The Life You Want

Anne Sage is blogger, schrijver en stylist. Kortom, een creatieve geest als het gaat om interieur. En dat resulteerde in dit prachtige boek met heerlijke foto’s. Wat ik vooral zo fijn vind is dat dit boek lekker licht en luchtig is: grote witte pagina’s met kleurige foto’s die meteen inspireren. Helaas is dit boek wat lastig te verkrijgen in Nederland, maar mocht je binnenkort naar de VS gaan snel dan gelijk naar bijvoorbeeld Barnes & Noble!

Green Home Book

Fotograaf Riikka Kantinkoski bundelde haar groenste foto’s in dit prachtige boek. Susanna Vento en Pinja Forsman beschrijven de mooiste planten en hoe je ze kunt verzorgen. Dus ook voor dit boek geldt: niet alleen inspirerend maar ook informatief!

>> Naast interieurboeken zijn we ook gek op mooie magazines. Die zetten we in dit artikel op een rijtje!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De mooiste interieurboeken die je in huis móét hebben
Sluiten