Maud van Dijck
Maud van Dijck Architectuur 9 aug 2021

5 interieurs van vliegvelden die je niet aan je voorbij wil laten gaan

Ben je er klaar voor om straks de wereld weer rond te vliegen? Er zijn interieurs van vliegvelden die het je de reis alleen al bijna waard maken. Misschien staat het vliegveld van jouw volgende bestemming er wel tussen.

Wij houden er wel van wat af te reizen, maar soms zijn we net iets te druk bezig met of we nou wel of niet die tandenborstel mee hebben genomen dat we vergeten even om ons heen te kijken. Bij deze een reminder voor waar je bij aankomst die tandenborstel wel even achterwege kan laten.

5 van de mooiste vliegveld interieurs

1. Singapore: Jewel Changi Airport

De foto hierboven (en ook op de header foto!) is van Jewel Changi Airport wat meerdere malen tot het mooiste vliegveld is uitgeroepen (en niet voor niets!). De binnentuin van het vliegveld, de Shiseido Forest Valley, is zeker een bezoek waard en al helemaal als je een paar uur voor een overstap naar Australië of Nieuw-Zeeland moet wachten.

Naast het strakke, elegante interieur van dit vliegveld heeft het ook nog een vlindertuin.

2. Qatar: Hamad International Airport

Het interieur van dit vliegveld zit vol met mooie luxe lounges, dus mocht je eersteklas vliegen dan is dit een goede bestemming om even vlug een kijkje in alle lounges te nemen.

Het moderne interieur is een eerbetoon aan de natuur met de natuurlijke figuren die terug in het interieur te vinden zijn zoals een moderne moskee in de vorm van een waterdruppel.

3. Verenigde Staten: Chicago O’Hare International Airport

Van terminal naar terminal gaan in Chicago O’Hare is een ervaring. Door het kleurrijke interieur kan je op het vliegveld zelf al een hele reis beleven met de glas in lood ramen (leuk om een paar extra rondjes over de horizontale roltrappen te doen).

4. Rusland: Kurumoch International Airport

Houd je echt van wit en strak? Dan wil je wel een wandeling door het gestroomlijnde Kurumoch International Airport maken. Ook hier is een blik in de VIP lounge de moeite waard (zelfs van een afstand).

5. Verenigde Arabische Emiraten: Dubai International Airport

Het tropische vliegveld van Dubai mag niet aan deze lijst ontbreken. Het extravagante interieur met palmbomen maakt Dubai vanaf het vliegveld al een echte vakantiebestemming.

Had je nog niet het gevoel dat je echt op vakantie was? Maak hier dan vooral een ommetje.

Veiligheid voorop – zo laat je jouw huis veilig achter als je op vakantie gaat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 interieurs van vliegvelden die je niet aan je voorbij wil laten gaan
Sluiten