Iris Wijnands
Iris Wijnands Wooninspiratie 3 nov 2019

10 slimme tips om jouw interieur een nieuwe look te geven

Het liefst zouden we ons interieur om de maand helemaal veranderen, maar dat zou een dure grap worden. Daarom delen we vandaag met jullie onze favoriete budget-tips om toch het een en ander om te kunnen gooien in huis, zonder dat daar veel energie en tijd in gaat zitten.

Je hoeft geen grote plannen door te voeren om je interieur te veranderen. Met kleine dingen kom je al een heel eind. Deze tips geven je inspiratie om kleine dingen in je interieur te veranderen, met als resultaat een groot verschil.

1. Ga voor groen om je interieur te veranderen

Als ik nieuw leven in mijn interieur wil blazen, doe ik dat door leven letterlijk in huis te halen. Op naar het tuincentrum, want met een aantal nieuwe kamerplanten in huis ziet je inrichting er weer uit als nieuw, zonder dat al te veel geld hoeft te kosten.

Daarnaast is het hebben van planten in huis ook hartstikke gezond. Kijk hier maar eens: Onze 5 favoriete planten en hun (luchtzuiverende) gezondheidsvoordelen

2. Schilder of behang de boekenkast

Kleur toevoegen is een makkelijke manier om je interieur te veranderen. De boekenkast is vaak een prominent aanwezig item in de kamer. Die kan je vanbinnen schilderen of mooi behangen voor wat extra kleur.

Is de verf weer droog? Hier lees je hoe je de boekenkast weer mooi in kan richten: Is jouw boekenkast overvol? 7 tips om je boekenkast eens goed op te ruimen

3. Schilder de kamer in lichte kleuren

Voelt je woonkamer de laatste tijd maar klein? Een lichte(re) kleur op de muur kan een ruimte optisch vergroten. Met een kwast en een paar blikken verf kun je het uiterlijk van je interieur compleet veranderen.

Check voor tips over verf-klaar maken van je muur dit artikel: Muren schoonmaken voor het verven: zo pak je dat het allerbeste aan

4. Je interieur veranderen met een andere hoes over de bank

Ben je je bank zat? Gooi ‘m niet zomaar buiten als je het een en ander wil veranderen in je interieur. Die bank is nog prima. Koop eens een nieuwe hoes in een andere kleur. Op die manier lijkt het net alsof je een nieuwe bank hebt, maar kost het niet al te veel.

5. Gebruik decoratieve spiegels voor meer licht

Decoratieve spiegels kunnen ervoor zorgen dat een ruimte lichter en daardoor ook groter lijkt. Zet spiegels strategisch neer om het uiterlijk van je interieur te veranderen.

Nog niet overtuigd? Lees dan dit artikel eens: Waarom een decoratieve spiegel nog toffer is dan een schilderij

6. Hang een pannenrek in de keuken

Ken je dat, zo’n ouderwets pannenrek aan het plafond? Je ziet ze vooral in films met van die oude, grote huizen. Dit imposante object zal je keuken helemaal anders laten lijken. Daarbij kun je ook nog eens extra pannen kwijt. Handig!

7. Mix patronen en texturen om je interieur te veranderen

Wees niet bang om verschillende patronen en texturen te combineren. Als ieder huis ingericht zou zijn met dezelfde bij elkaar passende meubels van de woonboulevard zou dat maar saai zijn toch? Combineer voor een uniek interieur met verschillende kleuren en patronen.

8. Mandjes voor extra opbergruimte

Een mand met een paar dekentjes kan een goedkope nieuwe eye-catcher in jouw interieur zijn. Daarnaast bieden manden ook extra opbergruimte, dat kunnen we altijd wel gebruiken.

9. Leg vloerkleden neer om een houten vloer zachter te doen ogen

Krijg je maar niet het gevoel dat het ‘gezellig’ is bij jou thuis? Zeker in de koudere seizoenen kan een houten vloer hard en koud lijken. Leg een vloerkleed neer om je interieur te veranderen. Of pak groot uit en match een paar vloerkleden die je half over elkaar legt.

10. Gebruik wat je al hebt om je interieur te veranderen

Je kan ook eens in de zoveel tijd de hoezen van de kussentjes op de bank vervangen, een andere poster in een lijst doen of anders gekleurde kaarsen uit de kast halen.

Dat stoeltje dat op zolder staat, kun je ook weer eens omwisselen voor de stoel die nu in de woonkamer staat. Door af te wisselen met wat je al hebt kun je regelmatig je interieur veranderen.

Meer interieurinspiratie opdoen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Freshome

Reageer op artikel:
10 slimme tips om jouw interieur een nieuwe look te geven
Sluiten