Frederique Rekers
Frederique Rekers Wooninspiratie 8 feb 2021

6 budgetmanieren om jouw interieur een totaal andere look te geven

Soms heb je gewoon even zin in iets nieuws. Of dat nou een nieuwe baan is, een nieuwe hobby of een geheel nieuw interieur, iedereen kent het wel. Aan leuke ideeën ontbreekt het vaak niet, maar waar het soms wel aan ontbreekt: budget.

Niet getreurd, wij geven je 6 manieren om jouw interieur budgetproof een nieuwe look te geven.

1. Vervang plafondlampen voor tafellampen

Vaak geven plafondlampen koel en helder licht af, denk bijvoorbeeld aan licht in kantoorruimtes. Hierdoor verhoogt je productiviteit en voel je je alert. Toch staat dit niet altijd gezellig.

Kies daarom voor zacht, warm licht. Dit licht komt vaak meer af van tafellampen en zorgt ervoor dat we ons ontspannen voelen. Daarnaast staan ze vaak erg leuk en past het binnen een klein budget.

2. Kleine meubels

Hoewel het misschien ontmoedigend kan zijn als jij jouw droommeubel (nog) niet kan kopen, of jouw versleten keukentafel niet kan vervangen: er zijn ook nog andere opties. Denk bijvoorbeeld aan een kleinere meubels zoals een mooie stoel of een kleine bijzettafel.

3. Kringloop it is

Misschien een voor de hand liggende tip, maar als je op zoek bent naar nieuwe spullen met een budget, is de kringloop je grootste vriend. Van kleine spullen tot grote meubels, als je goed zoekt kan je er hele vetter dingen scoren die goed bijdragen aan jouw nieuwe interieur.

Kijk bijvoorbeeld naar deze vette platenspeler. Pimp hem een beetje op en je bent klaar!

4. Vergeet de accessoires niet

We hadden het net al over kleine meubels maar ook kleine dingen als accessoires kunnen een groot verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe kussenslopen op de bank of een leuke extra plantenbak (of plant).

Wissel met leuke patronen en kleuren en je interieur kan er al erg anders uit gaan zien.

5. Hang kunst op

Echte kunst kan soms redelijk duur zijn maar je kan ook zelf Picasso uithangen. Schilder abstracte vormen of klei je eigen beeldjes en jouw interieur krijgt een compleet nieuwe look.

6. Behang of verf

Het behangen van je muren kan je gewoon zelf doen en kost niet veel tijd. Kies uit de vele printen en jouw huis ziet er meteen een stuk vrolijker uit! Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om je muren te verven als je behang te heftig vindt.

Budget tip: gebruik een boekenkast als room devider

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Everygirl

Reageer op artikel:
6 budgetmanieren om jouw interieur een totaal andere look te geven
Sluiten