Lotte Wullems
Lotte Wullems Wooninspiratie 9 november 2017

Zó style je het interieur van een filmset: een kijkje achter de schermen van Oh Baby

Als fervent Netflix-liefhebber kijk ik regelmatig vol jaloezie naar de prachtige interieurs in films en tv-series (mag ik in een Wes Anderson-film wonen, alsjeblieft?). Het inrichten van mijn eigen huisje gaat me goed af, maar hoe style je eigenlijk het interieur van een filmset?

Art director Erly Brugmans geeft ons een kijkje achter de schermen van de Nederlandse film Oh Baby. “Ik vind het leuk om elke keer weer een nieuw wereldje te maken.”

Psst.. wil je het interieur met eigen ogen zien? Wij mogen 3×2 vrijkaarten weggeven voor Oh Baby. Lees snel verder!

Liefde voor mooie spullen

Oh Baby is het regiedebuut van Thomas Acda en gaat over liedjesschrijver Ruben (Gijs Naber). Hij neemt het leven niet al te serieus en de liefde al helemaal niet. De film speelt zich grotendeels af in het huis van Ruben; een jaren ’60 villa waarvan de oude elementen intact gelaten zijn. Tijdens het scouten was dan ook al snel duidelijk dat dit huis in Zaandam dé perfecte locatie was. “Er was niet verbouwd en dat is iets wat je niet vaak ziet”, vertelt Erly. Daarom sloot het ook goed aan bij het personage en het verhaal. “Het interieur moest van deze tijd zijn, maar wel met een vintage look.”

Marktplaats

Het stylen van een filmset voelt voor Erly als het maken van een eigen wereldje. “Ik verdiep me in een personage en probeer hem of haar een thuis te geven. Het moet kloppen en geloofwaardig zijn, zodat het echt tot leven komt. Je moet de set bijna kunnen ruiken.”

Erly begint meestal met het maken van moodboards en overlegt daarbij altijd met de regisseur en de rest van het team. “Het is iets wat je met z’n allen doet. Niet alleen het interieur laat zien wie iemand is, maar ook de kleding en de make-up.”

“In mijn eigen interieur staan meerdere items die van een filmset komen”

Als het idee rond is, is het tijd voor het leukste werk: het stylen van het interieur. Items voor sets zoekt Erly onder andere op Marktplaats. “Natuurlijk voor mijn werk, maar ik kijk ook regelmatig omdat ik het zelf veel te leuk vind”, verklapt ze. “Je vindt er vaak geleefde spullen, wat een set ook geloofwaardig maakt. Als alles nieuw is, is het alsof er niemand woont.” Erly geeft toe: soms zijn items die ze spot zó mooi dat ze er moeilijk afstand van kan nemen. “In mijn interieur staan meerdere spullen die ik mee heb genomen van een filmset. Die kan ik dan vaak voor een mooi prijsje overnemen.”

Van huis naar filmset

De jaren ’60 villa, waar normaal gesproken een gezin woont, werd voor drie weken omgetoverd tot een filmset. Nadat het hele huis leeg was gehaald, konden Erly en haar team met de styling beginnen. “Als we iets aan willen passen, overleggen we natuurlijk altijd eerst met de eigenaren van het huis. Daarnaast zorgen we er voor dat we het ook weer in de oorspronkelijke staat kunnen achterlaten.” Het schilderen van muren is daarom vaak lastig. Immers: probeer maar eens weer précies de oude tint wit te vinden..

Favo spots

Wat haar favoriete winkels zijn voor het scoren van toffe items? “Ik ga natuurlijk niet alles verklappen”, grinnikt Erly. “Maar Brussel is heerlijk! Daar is één straat waar heel veel leuke winkels liggen.” Een andere favoriet – waar ze ook spullen mocht lenen voor Oh Baby – is FabriekNL in Waalwijk. “Ook daar ga ik regelmatig naartoe.”

Wil je het interieur van Oh Baby zelf bewonderen?

Wij mogen 3×2 vrijkaarten weggeven voor de speelfilm Oh Baby, die vanaf 9 november in de bioscoop draait. Wil je kans maken? Like dan Roomed op Facebook en laat via onze pagina (klik hier) weten in welke film of tv-serie jij graag zou wonen.

Succes!

Dit vind je vast ook leuk:

Deze plekken van over de hele wereld horen thuis in een Wes Anderson film.

Reageer op artikel:
Zó style je het interieur van een filmset: een kijkje achter de schermen van Oh Baby
Sluiten