De 6 leukste interieurtrends rondom behang om jouw saaie muur mee op te fleuren

De 6 leukste interieurtrends rondom behang om jouw saaie muur mee op te fleuren

Op de redactie schrijven we dag in dag uit over de mooiste interieurs en de knapste accessoires. Het is dan ook niet heel gek dat we inmiddels best een oog voor trends hebben gekregen. En omdat we onze informatie maar al te graag met jullie delen, hebben we vandaag de 6 leukste interieurtrends rondom behang voor je op een rijtje gezet. Zo krijgt je binnen een handomdraai een echte statement muur in jouw interieur.

Tip: houd alvast de kleurtrends van 2019 in de gaten. Die hebben we al eerder voor je opgezocht.

1. De minimalistische trend als behang op de muur

makeover
Etsy

De minimalistische trend is here to stay, en nu ook op de muur Wil je iets speels toevoegen aan je interieur, maar ga je liever niet over de top? Dan is deze trend helemaal voor jou. Je combineert zo’n minimalistisch behangetje natuurlijk goed met een minimalistisch interieur, maar in een drukker interieur kan zo’n muur juist hét rustpunt van de kamer zijn. Een veelzijdige behang trend dus!

2. Behang met structuur

Zagen we afgelopen april al op de designbeurs in Milaan, maar dit maal bij de bekende designer Edward van Vliet. Zij roze hexagon behang met structuur was een van de favorieten op de redactie.

3. Behang met marmer print

yourhomeislovely

We hadden net al de botanische prints, maar het behang geïnspireerd op natuursteen is ook iets wat we steeds vaker terug zien komen. De tijd van een echte marmeren muur is voorbij, want een behangetje is tientallen malen goedkoper. En als je het zat bent, kies je toch gewoon een nieuw behang uit?

Een extra touch voeg je toe met een vleugje goud of rozenkwarts aan je marmeren behang. Dat is natuurlijk niet meer realistisch, maar wél heel stijlvol.

4. De botanische interieur trend als behang

Etsy
baiassem

Een van de favoriete interieurtrends wat betreft behang van Roomed-editor Sharon: een botanisch behangetje in de woonkamer. Het is al een tijdje een trend, maar we zullen het voorlopig nog steeds terug zien in verschillende interieurs.

Dit behang combineer je natuurlijk met nóg meer planten. Een soortgelijk behang zagen we tijdens de designbeurs in Milaan nog bij Moooi. Een botanisch behang kan eigenlijk in elk interieur. Zelf zouden we het groene behangetje combineren met veel zwart, wit, donkerblauw en okergeel. Ook heel mooi voor op een grote muur in de slaapkamer!

5. Hout aan de muur

decomurale
proyectos.habitissimo

We blijven nog even in de natuurlijke sferen. Ook helemaal hip is een behang van houtprint op de muur. Het is eigenlijk een soort versie van fotobehang. Mooi voor in een landelijk interieur waar hout de boventoon heeft, maar ook leuk om te combineren met een moderne inrichting.

6. Behang met roze en groen

Etsy
nevandecor
keepcalmandchiffon

Onze favoriete kleurencombi wordt steeds vaker opgepakt. In steeds meer interieurs zien we dat roze en groen worden gecombineerd, and we love it. Je combineert deze twee kleuren natuurlijk ook prima op de muur met een hip behangetje. En dat kan zowel subtiel, als extreem over de top. It’s up to you!

Meer interieurtrends en behang

Nog geen genoeg gekregen van interieur trends en behang? Bekijk dan dit huis vól behang eens. Werkelijk elke muur heeft een ander behangetje gekregen. Voor de kinderkamer is dit hexagon-behang trouwens té schattig. En heb je er wel eens over nagedacht om grafisch zwart/wit behang in de gang te hangen?

Lees onze andere trend-artikelen: