Rosa Bertram
Rosa Bertram Wooninspiratie 4 jul 2018

Trend forecasting: dit worden de interieur trends van 2019 (volgens een interieur expert)

We zijn pas net halverwege het jaar, maar toch kunnen we niet wachten met al aan de trends voor volgend jaar te denken. Ben jij benieuwd wat je qua interieur trends kan verwachten in 2019? Volgens interieur architect Astrid Teuwen – die zes jaar in de leer ging bij Jan des Bouvrie – is het in elk geval gedaan met alle kleur.

Hoewel we de zomer, herfst én winter nog doormoeten, zijn we toch stiekem erg benieuwd naar wat er daarna komen gaat op interieurgebied. Interieurarchitect Astrid Teuwen vertelt aan Roomed wat zij verwacht wat de interieur trends van 2019 zijn.

Hoe kijk jij tegen ‘de algemene’ interieur trends aan?

“Voor mij gaat het er vooral om dat de basis van een huis goed in elkaar zit. Die verander je namelijk niet meer. Kussen en planten kan je zo vervangen, maar je keuken en badkamer vervang je niet zo gemakkelijk. Wat het interieur betreft maken trends me dus niet zo veel uit, omdat het invulling voor later is.”

Dit vind je vast ook interessant: Waarom je niet teveel spullen op de vloer wilt zetten (volgens een interieurarchitect)

Wat denk jij dat de interieur trends worden van 2019?

“Ik verwacht weer veel glas, veel wit, open ruimtes en veel licht. Maar de rest van het jaar blijven veel kleuren en planten nog een trend, gok ik. Het blijft nog één of twee seizoenen kleurrijk. Op het moment zie je namelijk heel veel felle kleuren in plaats van pastel kleuren. Zoiets zou het zelf nu niet doen. Too much.”

Ik heb meer behoefte aan rust en licht in mijn huis

Fel roze en fel geel zie je op dit moment al overal terugkomen. Die kleuren had ik twee jaar geleden al in huis, dat hing toen namelijk al in de lucht. Het roze was wel heel leuk, maar voor ik heb meer behoefte aan rust en licht in mijn huis en ik gok dat we dat volgend jaar ook gaan terug zien in de interieur hype.”

astrid teuwen

Hoe ziet jouw eigen huis eruit?

“Ook mijn huis staat vol met planten. Een kleurrijk interieur is nu helemaal in. Veel groen en kleur is trendy, maar mijn huis is alweer helemaal wit. Ik vind kleur en drukte erg mooi, maar in Nederland wil ik geen donker huis. Daar is het te koud en donker voor.”

Meer lezen over een rustig en licht interieur?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trend forecasting: dit worden de interieur trends van 2019 (volgens een interieur expert)
Sluiten