Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 8 mrt 2019

9 originele interieur tips waar interieurdesigners bij zweren

Wij kunnen er geen genoeg van krijgen: handige interieur tips waardoor wij weel helemaal geïnspireerd in ons eigen huis aan de slag kunnen gaan. Daarom delen we vandaag 10 originele interieur tips waar interieurdesigners heel gelukkig van worden. En wij zelf stiekem ook.

Wat is jóúw beste interieur tip? Deel ‘m met ons op Facebook of via [email protected], en wie weet zie je jouw antwoord terug op onze website.

De beste interieur tips voor de woonkamer

1. Vermijd ongezellige, donkere hoekjes in de woonkamer. Een gezellige woonkamer heeft geen donkere hoekjes. Welke hoekjes in jouw huis ‘in de weg staan’ kan je alleen maar bepalen door eens goed door het huis rond te lopen. Zet een paar extra lampen neer op plekken die erg donker zijn. Of schilder het plafond bijvoorbeeld een paar tinten lichter dan de muren voor een groter, lichter effect.

2. Vergeet de details. Of oké, houd de details in je achterhoofd. Maar ga er niet op focussen. Dat perfect gestyle koffieboek op tafel ziet er misschien stunning uit, maar eigenlijk ligt het daar ontzettend onhandig. Maak jezelf niet gek door alleen maar te focussen op de details. Je huis is een pronkstuk en mag er goed uitzien, maar het moet wel leefbaar blijven.

Onze interieurexpert Marlies schreef daar een mooi artikel over: zo houd je je interieur mooi en netjes zonder een bitch te zijn.

Interieur tips voor de badkamer

Je bent dagelijks in de badkamer te vinden. ‘s Morgens om je klaar te maken voor de rest van de dag, ‘s avonds om je klaar te maken voor het slapen. Omdat je in de badkamer vaak hetzelfde doet (veel mensen hebben een routine die ze dagelijks uitvoeren), is het voor de badkamer een noodzaak om naast fashionable ook functioneel te zijn. Met deze tips krijg je dat sowieso voor elkaar:

3. Ga voor planten in de badkamer. Een botanische badkamer is een goed idee, omdat planten de badkamer levendig en kleurrijk maken. Deze planten zijn uitermate geschikt voor de badkamer. Is er in jouw badkamer geen daglicht te vinden, of heb je écht geen groene vingers? Ga dan voor een paar mooie nepplanten.

4. Leg handdoeken niet in het zicht. Het is nergens voor nodig om 20 keurig opgevouwen handdoeken zichtbaar in een kast te leggen. Je gebruikt ze toch niet allemaal tegelijkertijd. Daarom kunnen ze prima weggelegd worden in een kast. De handdoeken die je wél gebruikt, hang je op een plek waar je er snel bij kan.

5. Houd alles netjes. Misschien een beetje en inkoppertje, maar niemand wordt er blij van als alle watjes, wattenstaafjes en elastiekjes door elkaar liggen. Zorg ervoor dat alles netjes in een (glazen) pot zit, waar je gemakkelijk bij kunt.

Pas deze interieur tips toe in de gang

De gang en het trappenhuis zijn ruimtes waar je misschien niet veel aan denkt. En dat terwijl we er zó vaak doorheen lopen. Redenen genoeg om ook van deze twee ruimtes iets moois te maken.

6. Ga voor een simpele – maar opvallende – backdrop. Of het nou gaat om een prachtige bakstenen muur, een botanisch behangetje of een spierwit geschilderde muur, de muren zijn de fundatie in deze (vaak smalle) ruimtes. Zorg er daarom voor dat de basis goed is. Het enige wat je dan nog te doen staat, is het aanvullen met bijpassende accessoires.

Interieur tips voor je kleding

Sta jij ‘s morgens ook altijd uren voor de kledingkast, omdat je niet kunt beslissen wat je aandoet? En vind je het ook nog eens lastig om diezelfde kledingkast volledig opgeruimd te houden? Niet meer met deze handige tips:

7. Gebruik je kleding als accessoires in je interieur. Ben je trots op je kleding? Maak je kledingstukken dan vooral een deel van je interieur. Ga voor een mooi kledingrek, of hang je mooiste jurk aan de muur als accessoire.

8. Ruim je kledingkast grondig op. Weet je niet waar je moet beginnen? 3 tips voor het opruimen van je kledingkast

9. Maar het is ook oké als het een béétje rommelig is. Je moet niet vergeten dat er ook nog geleefd moet worden in je huis. Je wilt ook niet dat je kledingkast er té netjes uitziet, waardoor je dat onderste t-shirt eigenlijk niet durft te pakken. Leg een paar schoenen onder in de kast, gooi een mooie hoed op een plank, en geniet van de imperfectie.

Nog meer handige interieur tips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
9 originele interieur tips waar interieurdesigners bij zweren
Sluiten