Maud van Dijck
Maud van Dijck Interieur 9 sep 2021

De trend van symmetrie: hoe creƫer je die balans in je interieur

Symmetrie kan heel fijn zijn om naar te kijken. Het is dan ook geen verrassing dat een symmetrisch design voor je interieur goed werkt. In grote ruimtes kan het heel elegant eruit zien en voor kleine ruimtes de look van je interieur versterken. Maar hoe creƫer je die mooie balans met symmetrie?

Er zijn verschillende manieren hoe je symmetrie in je interieur kan verwerken. Natuurlijk hoeft het niet allemaal perfect symmetrisch te zijn om je gewenste kijk te krijgen. Wij hebben wat tips en ideeƫn die balans in je interieur kunnen brengen.

6 manieren voor een symmetrisch design

1. Kies een focuspunt

Het belangrijkste wat je moet doen is kiezen wat het focuspunt in je kamer is. De focus bevindt zich waar jij de kamer als het ware in tweeƫn zou delen. De kanten zouden dan een weerspiegeling van elkaar moeten zijn.

Een schouw of twee identieke ramen kunnen een goede keuze zijn om als centrale punt in je kamer te nemen.

2. Symmetrisch behang

Vooral leuk voor aan de muur in de gang of woonkamer is een symmetrisch behang. Zet een mooie bijzettafel tegen de muur en plaats er twee identieke vazen op. Of plaats er een set krukken tegenaan, zodat het nog net iets eleganter staat.

3. Gebruik je keukeneiland als focus

Het is een echt aanrader om een keukeneiland als focus te nemen aangezien het centraal in de keuken staat. Met de keukenkasten eromheen of mooie barkrukken kan je rust en orde in je keuken brengen.

4. Symmetrie in de slaapkamer

In de slaapkamer kan je gemakkelijk een elegante indruk creƫren met symmetrie als je een tweepersoonsbed hebt. Je hoeft als het ware alleen je kussens hetzelfde op te stellen en je bijpassende nachtkasten met identieke items decoreren.

Ook met het hoofdbord van je bed of leuke schilderijen aan de muur kan je een mooie uitstraling bereiken. In de kinderkamer of gastkamer kan je eenpersoonsbedden laten matchen.

5. Wastafels voor twee in de badkamer

De badkamer is dƩ ideale plek om voor een symmetrische inrichting te gaan. Denk aan twee wastafels met eigen spiegels. Het laat je badkamer er strak uitzien en het is ook nog eens heel handig. Vechten om de spiegel is dan verleden tijd.

6. Breng symmetrie in een asymmetrisch interieur

Kies voor twee lampen, maar hang een net iets hoger dan de ander. Of leg een paar kussens net niet precies hetzelfde op je bank. Door twee identieke items net iets anders neer te leggen creƫer je toch een vergelijkbaar gevoel van kalmte in je interieur als dat je zou met symmetrie.

Aan de andere kant kan je ook twee kussens met verschillende printen of vormen symmetrisch opstellen. Zo geeft je interieur ook een wat speelse en frisse indruk.

Handig: met de regel van drie creƫer je meer balans in je interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Homes & Gardens

Reageer op artikel:
De trend van symmetrie: hoe creƫer je die balans in je interieur
Sluiten