Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 6 apr 2021

Het lichte interieur van Shaniska en Michael is geïnspireerd op zon en zee

De een is nieuwsgierig, de ander zoekt inspiratie, maar we kijken allemaal graag hoe een ander woont. Deze week kijken we binnen in de lichte woning van Shaniska en Michael en Swifterbant.

Bewoners: Shaniska (28) en Michael Ellen (34), dochter Olivia (13 maanden), pasgeboren zoontje Logan
Sinds: Michael sinds 2012, Shaniska sinds 2015
Bouwjaar: 2009
Oppervlakte: 160 m2
Aantal kamers: 4 slaapkamers

Als groot liefhebber van zon en zee wilde Shaniska dat gevoel van de rust dat ze ervan krijgt, in haar huis terugbrengen. Dat betekent veel zandkleuren en licht.

binnenkijker huis swifterband
Bron: Rene Bouwman

Die inrichting was toen zij zes jaar geleden bij haar huidige man introk, wel anders. De donkergrijze keuken, de donkerbruine trap, de vloerlijsten en opgeplakte rozetten bij de lampen deden wat gedateerd aan. Shaniska liet het even zo: „Je moet eerst in een huis wonen voordat je weet wat er anders moet.”

Rust

Gestukte en lichte wanden en de donkergroene kozijnen licht verven zorgden al voor een hele verbetering. Toen een lekkage van de badkamer naar de keuken drupte, werd die meteen vervangen door een wit exemplaar. De trap werd eveneens wit en door het hele huis kwamen er natuurlijke kleuren, veel beige en zand en materialen als riet, rotan en wol. „Een rustig huis geeft ook rust in je hoofd”, vindt Shaniska.

Natuurlijk hier en daar een blikvanger zoals het mozaïek van de wc-vloer of de smaragdgroene wandtegeltjes in de keuken. Of het drukke patroon in de babykamer, want Shaniska is net moment bevallen van hun tweede kindje. Het bladerenpatroon is druk, maar door de beige en bruine kleuren niet overheersend.

De whitewash houtlook-vloer geeft ook dat strandachtige accent, de buitenkeuken onder de overkapping in de tuin al helemaal.

Het huis van Jolanda in Wassenaar bestaat voor 90% uit tweedehands items

binnenkijken huis swifterband
Bron: Rene Bouwman

Verder is het stel van gewoon proberen; als het niet lukt, kan het altijd nog anders. Dat bleek toen manlief wilde gaan stuken: dat moest door een expert worden overgenomen. De budgetaanpak om de wat saaie woonkamerkast met glazen ruitjes om te toveren, lukte wel: die werd geschilderd en het glas werd vervangen door zogeheten webbing waardoor hij een geheel andere en eigentijdse uitstraling kreeg.

binnenkijker huis swifterband
Bron: Rene Bouwman
binnenkijker huis swifterband
Bron: Rene Bouwman

Lijvige meubels

Gegeten wordt er aan de vintage donkeren houten Franse eettafel uit een winkel in Amsterdam. Het okergoud van de fluwelen kuipstoeltjes past goed bij de neplederen, bruine, modernere kuipstoeltjes en de bruine suède bank. Al staat een gigantischa grote bank hoog op de wensenlijst. „We hebben zoveel ruimte! Die behoeft lijvige meubels”, vindt Shaniska. Daarom ’brak’ ze de elf meter lange woonkamerwand door een gedeelte crèmekleurig te schilderen en de andere helft te behangen met eveneens een crèmekleur met goudgrafisch patroon.

Het huis van Michel en Ferdy in Noord-Brabant hangt vól met behang

binnenkijker huis swifterband
Bron: Rene Bouwman

Het meest waardevol vindt zij de fotowand in de slaapkamer, vol met foto’s van haar en haar man. „Hij draait avonddiensten, dus ik slaap altijd alleen. Dan is het fijn om die foto’s te zien.” Binnenkort komen er nieuwe bij: dan komt er een shoot met het hele gezin, inclusief de pasgeborene.

binnenkijker huis swifterband
Bron: Rene Bouwman

Shaniska’s lievelingsplek is momenteel de Marktplaatsvondst in de babykamer: de schommelstoel. „Olivia scharrelt lekker rond met de duplo en ik kan al schommelend bedenken wat ik in huis nog kan veranderen. Dan maak ik lijstjes die ik Michael kan voorschotelen, haha!”

Echt op vakantie lukt door de coronamaatregelen en de gezinsuitbreiding weliswaar niet, maar op een mooie zonnige dag gaan de tuindeuren open, en gecombineerd met de lichte inrichting is dat vakantiegevoel er vanzelf.

Wat tof: Wessel en Eva wonen in een voormalige Fiat-garage in Bodegraven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het lichte interieur van Shaniska en Michael is geïnspireerd op zon en zee
Sluiten