Maud van Dijck
Maud van Dijck Planten en bloemen 3 aug 2021

Go green: 5 stylingtips om nét wat origineler je planten neer te zetten

Groen, groen en nog eens groen! Daar houden wij van en liefst overal in huis. We laten onze planten alleen niet zomaar in huis rondslingeren, maar decoreren met ze in stijl. Zo wordt het geen complete onverzorgde jungle in je stekkie.

Met de juiste plek in huis kunnen je plantenpotten nog meer stralen en ziet je interieur er frisser uit. Het is dus een win-win voor je interieur en planten als je weet waar je ze het best kan plaatsen.

5 manieren om met planten te stylen

1. Maak een entree met twee matchende potten

Met een mooi paar vazen bij je voordeur worden zowel jij als je gasten iedere keer bij binnenkomst blij ontvangen. Het is gemakkelijk én stijlvol! Door je vazen of plantenpotten door je huis heen te matchen kun je eenvoudig een elegant gevoel aan je huis geven.

2. Versterk je botanische interieur met echte planten

Heb je een mooie bloemenprint van rozen op de muur of een leuk schilderij? Haal dan gauw een bosje rozen om in een leuke vaas in de kamer te zetten. Het brengt extra aandacht aan je bloemen, terwijl het interieur van je kamer ook meer een geheel lijkt.

Hetzelfde geldt het voor accessoires met printen van bladeren: het staat zoveel leuker als je dan ook een plant met diezelfde bladeren in je kamer hebt staan.

Onze favoriete botanische posters (voor groenliefhebbers zónder groene vingers)

3. Omring je plant met vazen

Dit is ook een leuke manier om de aandacht naar het groen in je interieur te trekken. Door een vaas met plant te omringen met lege vazen valt die éne vaas met groen nog meer op. Het zorgt er ook voor dat je plant meer frisheid uitstraalt en past heel goed in een minimalistisch interieur.

4. Hang klimplanten van een unieke locatie

In plaats van je planten simpel aan de muur te hangen, zijn er genoeg andere locaties waar je misschien nog niet aan gedacht had. Zo kun je bijvoorbeeld voor een groene slaapkamer gaan en planten aan je hemelbed hangen. Of je kunt voor een jungle vibe gaan door planten aan je deurframe te hangen.

5. Speel met de grootte van je planten

Het valt heel snel op als iets net anders dan de rest is en hier kun je in je interieur heel leuk mee spelen. Neem een mooie grote, volle pot groen en omring deze met kleinere plantenpotten en je creëert een leuk diepte-effect in je kamer. Andersom kan het ook door een kleine plant te omringen met grotere.

Met een kleine bijzettafel kun je dit effect ook creëren door er een iets te grote plant op te zetten. Let er dan wel op dat de verhoudingen niet te ver uit elkaar liggen, want dan kan het er beetje komisch uit gaan zien en dat is waarschijnlijk niet de stijl waarvoor je wilt gaan.

Onverwachts: déze kamerplant krijgt de titel ‘most popular houseplant’ van een expert

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Go green: 5 stylingtips om nét wat origineler je planten neer te zetten
Sluiten