Maud van Dijck
Maud van Dijck Wooninspiratie 8 aug 2021

De leukste tips voor stylen met een klamboe (ook leuk voor de kinderkamer!)

De zomermaanden zoemen voorbij, maar dit betekent niet dat de klamboe straks weer terug op zolder hoeft. Een klamboe kan je op verschillende manieren gebruiken, het hele jaar door. Wij hebben wel wat ideeën voor jou en je klamboe klaarstaan, dus schrijf mee.

6 tips voor het stylen met een klamboe

1. Een muggengordijn in de deuropening

Iedereen kent de standaard klamboe die je van het plafond hangt, maar er zijn meer keuzes. Met een muggengordijn in je deuropening kan je ervoor zorgen dat het toch een beetje in huis doorwaait. Er zijn ook heel veel gordijnen met leuke printjes om uit te kiezen.

Het kan een mooie toevoeging voor de kinderkamer zijn. In het geval dat je een baby hebt, bescherm je die meteen tegen muggen zonder dat je de deur dicht hoeft te maken (en dan kan je nog steeds het gehuil in de nacht goed horen).

2. Klamboe om de wieg

Vind je een muggengordijn niet zo fijn, maar wil je toch die extra bescherming? Dan kun je ook voor een klamboe om je wieg of baby box gaan.

3. Buiten een afgeschermde zitruimte

Deze is voor de echte Bohemian interieurliefhebbers: een klamboe kan je makkelijk gebruiken om buiten een leuke loungeruimte mee te creëren. Heb je nog mooie, oude tapijten of dekens op zolder? Haal deze dan vlug tevoorschijn en combineer ze samen met wat kussens onder de netten voor een muggenvrije zitplek buiten.

4. Gordijnen voor je terras

Het is ideaal voor je terras als je vlakbij stilstaand water woont. Overdag kun je de gordijnen leuk oprollen voor een speels effect, terwijl ze ‘s avonds uitgerold toch het best voor de dag komen.

5. Onder de klamboe badderen

In eerste instantie hadden wij ook zoiets van is dit wel een goede keuze? Echter, het kan echt wel leuk in de badkamer staan. Vooral wanneer je een lichte badkamer hebt en voor de gebruikelijke witte klamboe kiest. Zo lijkt de badkamer nog lichter.

6. Over je bed

Klamboe over je bed kan even goed niet aan deze lijst ontbreken, want er zijn heel veel leuke manieren voor hoe je het in je kamer op kan hangen. Kies er bijvoorbeeld voor om wat houten balken over je bed te hangen en daar het aan vast te maken. Of plaats een rond bed middenin je slaapkamer waar het er mooi omheen valt.

Nog een tip voor een slaapkamer met twee kids: hang klamboe in een leuke kleur op om de kamer in twee delen op te splitsen en ze allebei toch een beetje hun eigen plekje te geven.

Een superschattige kinderkamer met vogeltjesbehang én een klamboe

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De leukste tips voor stylen met een klamboe (ook leuk voor de kinderkamer!)
Sluiten