Jaime Andreas
Jaime Andreas Lifestyle 5 mei 2020

Wannabe interieurdesigners opgelet! Deze videogames zijn iets voor jou

Is het een regenachtige dag waardoor je liever niet naar buiten gaat of heb je gewoon even niks anders te doen? Dit zijn een aantal toffe interieur spelletjes die je kunt spelen op het ontwerpen en inrichten van interieurs.

Deze spelletjes kun je echt eindeloos spelen en het voelt bijna alsof je toch nog een beetje nuttig bezig bent, want wie weet doe je wel inspiratie op voor je eigen interieur bij het spelen van deze spellen.

Leuke interieur spelletjes om te spelen wanneer je je verveelt

1. De Sims 4

Het bekendste spel van dit rijtje is toch wel The Sims. Dit spel is inmiddels al 20 jaar oud, maar het blijft leuk om huizen in te richten en virtuele gezinnen te stichten. Bij het spelen van de Sims kun je echt je interieurdesigner dromen uitleven door huizen in te richten of huizen helemaal zelf te bouwen. Inspiratie nodig? Dit zijn onze favoriete Sims-huizen.

De Sims 4 kun je spelen op de computer, Playstation en Xbox, maar tegenwoordig is er ook een gratis versie op de telefoon beschikbaar.

2. Animal Crossing

De hype van Animal Crossing zal niemand zijn ontgaan; mede door dit spel is het lastig om nog ergens een Nintendo Switch op de kop te tikken. De hype is helemaal terecht!

Animal Crossing is een heerlijk rustgevend spel om te spelen. In dit spel kan je jouw eigen eiland helemaal inrichten. Je inner designer kan dus helemaal losgaan. Animal Crossing is beschikbaar voor de Nintendo Switch, maar het spel heeft ook een leuke gratis versie voor de mobiele telefoon.

3. Gallery: Coloring Book & Decor

Dit is een fijn rustgevend spel voor de mobiele telefoon. Bij dit spel wordt het inkleuren van kleurplaten gecombineerd met het inrichten van het huis. Kleuren is rustgevend en een goede manier om even helemaal nergens anders aan te denken. En het mooie: het is helemaal gratis.

4. Homescapes

Nog een tof gratis spel voor de telefoon met meer dan duizend levels om te spelen. In Homescapes heeft hetzelfde principe als het beroemde Candy Crush, maar nadat je levels hebt voltooid kun je een groot landhuis inrichten. Daarnaast heeft dit spel een grappige verhaallijn en kun je eindeloos spelen.

5. Planet Zoo

Dit is een vrij nieuw spel dat lijkt op het oude Zoo Tycoon. Met dit spel kun je een eigen dierentuin ontwerpen tot in het kleinste detail. Zo kun je het interieur van habitats ontwerpen, maar ook je dierentuin mooi maken met de prachtigste bloemen en planten. Een spel met veel mogelijkheden, helaas wel alleen beschikbaar voor de PC.

6. Home Design Makeover

Dit is een persoonlijke favoriet onder de gratis mobiele interieur spelletjes. In dit spel moet je puzzels oplossen om vervolgens interieurs van virtuele klanten op te knappen. Het spel ziet er realistisch uit en kan je uren lang spelen. Doordat het er zo realistisch uit ziet, biedt het echt goede inspiratie voor je eigen interieur.

Wil je toch liever je eigen interieur aanpakken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wannabe interieurdesigners opgelet! Deze videogames zijn iets voor jou
Sluiten