7 manieren om je interieur slim in te richten wanneer je binnen moet blijven

Je interieur slim inrichten wanneer je de hele tijd binnen moet blijven, is belangrijk om niet na een paar dagen al gillend gek te worden. Er zijn een aantal makkelijk oplossingen om goed gebruik te maken van de kleine leefruimte die je hebt. Wij helpen je daar een handje mee.

Het gemiddelde Nederlandse huis is niet gigantisch en als je dan met je partner en kinderen veroordeeld bent tot een aantal maanden op elkaars lip zitten, is een slim en fijn ingericht huis wel prettig. Stokke hielp ons met de nodige inspiratie.

Je interieur slim inrichten met deze 7 manieren

1. Opgeruimd staat netjes

Niet alleen is het gewoon heel fijn om te wonen in een opgeruimd huis, maar het huis oogt er ook nog eens stuk groter door. Je hoeft niet meteen vol minimalistisch te gaan, maar weinig spullen op tafel of op de grond kan ervoor zorgen dat je hoofd minder vol en chaotisch voelt. Het is beter voor je huis en voor je mentale gezondheid.

2. Spiegels

Het is geen geheim dat spiegels je ruimte een stuk groter kunnen laten ogen. Spiegels reflecteren een gedeelte van je interieur en lijken daardoor een extensie van de ruimte. Met behulp van de spiegel ziet de ruimte er vaak lichter uit en een spiegel staat ook gewoon leuk als decoratie.

3. Lichte (verf)kleuren

Donkere kleuren zijn vaak stylisch en warm, maar maken een ruimte ook kleiner. Als je werkt met lichte kleuren, op de muur of in meubels, zorg je ervoor dat de kamer groter oogt en dat je je wellicht wat minder opgesloten voelt.

Je kunt gaan voor neutrale kleuren, maar ook rustige vrolijke kleuren zoals babyblauw of zachtroze kunnen erg mooi staan. Zo vergroot je optisch je ruimte met lichte verfkleuren.

4. Multifunctionele meubels

Met multifunctionele meubels sla je meerdere vliegen in een klap en bespaar je ruimte. Als student kun je denken aan een slaapbank of een eettafel die tegelijkertijd comfortabel genoeg is om te dienen als bureau om aan te werken.

Daarnaast kun je ook denken aan ruimtebesparende meubels wanneer je weinig ruimte hebt, maar toch een apart hoekje wil creëren om te werken. Denk dan aan een bureau met een comfortabele inklapstoel die je weer kan opbergen zodra de werkdag voorbij is om zo ruimte te scheppen voor je kind om te spelen.

Maar denk ook aan slimme opbergsystemen. Zoals banken of poefen die gelijk dienen als opbergruimte of een bed met lades aan de onderkant.

5. De ruimte opbreken

Als student op kamers eet, slaap en besteed je je vrije tijd in dezelfde ruimte, maar ook in een klein appartement is de kans groot dat je telkens tussen dezelfde muren zit. Dan is het soms fijn om wat gedeeltes op een slimme manier van elkaar te scheiden.

Plaats bijvoorbeeld een boekenkast of kledingkast zo dat hij je bed afschermt van je eetgedeelte. Dan kun je wanneer je klaar bent met studeren of werken daadwerkelijk even afstand doen van je werkplek.

6. Een plek voor de kids

Kinderen zijn dol op kleuren, bouwen en knutselen. Heel leuk, maar toch niet zo fijn als al die dingen overal in je huis liggen. Het zorgt voor rommel en het is niet zo fijn als je dat na het thuiswerken nog moet opruimen.

Creëer daarom een eigen hoekje voor je kind om hun ding te doen. Werk met de kids samen om dit hoekje echt eigen te maken door leuke naamplaatjes neer te zetten of op te hangen. Voor oudere kinderen is het misschien leuk als ze zelf een toffe stoel of bureau uit kunnen kiezen om hier bezig te zijn.

7. Speel met hoogtes

Je interieur slim inrichten betekent ook dat je moet roeien met de riemen die je hebt. Weinig ruimte om spullen op te bergen of neer te zetten? Werk in de hoogte. Installeer bijvoorbeeld planken om daar dingen op te zetten. Hang leuke kunst, posters, spiegels en andere decoratie aan de muur om het gezellige te maken.

Droogbloemen kun je bijvoorbeeld ook heel goed ophangen, zo hoef je op tafel geen ruimte te maken voor een verse bos bloemen.

Meer tips om je huis in te richten?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
7 manieren om je interieur slim in te richten wanneer je binnen moet blijven
Sluiten