Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 22 nov 2018

Helemaal on trend: dit appartement combineert ronde vormen met grijs en wit

Een interieur met ronde vormen. Als je dat goed weet te doseren en te combineren met strakke lijnen en rechte vormen, dan heb je goud te pakken. Dit appartement heeft dat precies goed gedaan, dus snel tijd voor een binnenkijker.

Erg kleurrijk is het appartement overigens niet, maar het huis straalt wel eenheid uit.

ronde vormen interieur

Allereerst: het plafond. Hóé indrukwekkend is dit prachtige plafond, wat ons doet denken aan een villa of paleis uit de Renaissance. Hier kan je naar blijven kijken.

ronde vorm interieur
ronde vorm interieur

Over ronde vormen gesproken: overal in het interieur zien we subtiel ronde vormen terug komen. In kleine features, zoals de ronde vazen op de ronde tafel. Maar bijvoorbeeld ook de ronde eettafel en de grote ronde lamp aan het plafond.

Juist doordat er zo veel ronde vormen in het interieur gebruikt zijn, wordt het geheel een mooie eenheid. En dat is uiteindelijk wat je wil in je interieur.

ronde vorm interieur
ronde vorm interieur

Hoewel de keuken over het algemeen strak en wit is, zien we toch een paar leuke ronde items die het geheel iets speelser maken. Kijk maar naar de ronde bloempot met de groene plant, maar ook naar de grote lamp boven de eettafel.

ronde vorm interieur
ronde vorm interieur

Waar we aan de ene kant donkere houten stoelen vinden, pronken aan de andere kant van de eettafel prachtige roze velvet stoelen. Wij zouden wel weten aan welke kant van de tafel we zouden willen zitten voor het avondeten.

Ook heel excentriek: de zwartgeverfde open haard. De zwarte kaars maakt dat plaatje helemaal af.

ronde vorm interieur
ronde vorm interieur

Ook ronde vormen in de slaapkamer

Zo mooi. Dit beeld van een half hoofd zouden wij ook wel in de slaapkamer willen hebben. Het matcht weer mooi met de vorm van de vensterbank, die ook niet helemaal recht afgesneden is. Een goede keuze dus om dit beeld op deze plek neer te zetten.

ronde vorm interieur

Hoewel dit bed in de slaapkamer geen hoofdbord heeft, wordt dit wel gesuggereerd door de nachtlampjes die precies boven de hoofdkussens liggen.

Van symmetrie houden de bewoners van het appartement overigens totaal niet: waar aan de ene kant van het bed zowel een lamp, nachtkastje en schilderij hangen, is de andere kant van het bed heel sober gehouden. Een gewaagde keuze, maar wij snappen ‘m wel!

Binnenkijken bij andere mooie huizen:

Bron: Ahre

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Helemaal on trend: dit appartement combineert ronde vormen met grijs en wit
Sluiten