Jaime Andreas
Jaime Andreas Tips 1 jun 2020

Je interieur restylen kan met deze simpele tips (van MADE!)

Soms kom je op een punt dat je genoeg hebt van je huidige interieur en je iets wil veranderen of toevoegen, maar misschien heb je daar de tijd en het geld niet voor. Gelukkig, je interieur restylen kan ook met gave simpele aanpassingen waar je niet alles voor uit de kast hoeft te trekken.

Inspiratie voor deze handige, makkelijke tips kregen wij van MADE. Het zijn tips die je handig kan toepassen in ieder interieur en waar niet veel voor nodig is.

Dit zijn 5 handige tips voor je interieur restylen

1. Meer groen

We schuiven niet onder stoelen of banken dat wij dol zijn op planten in het interieur. Planten en bloemen kunnen je interieur enorm opfleuren en zorgen voor de nodige levendigheid in je huis. Je kunt jouw thuisjungle makkelijk upgraden door nieuwe frisse bloemen of ga voor droogbloemen, die zijn ook weer onwijs trendy.

Je kunt oude potten vervangen voor vrolijke nieuwe plantenpotten en ook hangende planten zijn een leuke manier om gebruik te maken van de hoogte in je huis.

2. Schuiven met meubels

Dit is een simpele manier om je interieur te restylen: verplaats je meubels! Maak een andere hoek van je woonkamer de zithoek. Experimenteer met verschillende combinaties van meubels en accessoires, misschien komt er iets uitrollen wat je nooit had verwacht.

Overweeg ook of je nog gelukkig wordt van alle meubels die op het moment in je huis staan. Is dat niet zo? Dan kun je het beter op een andere plek in het huis zetten om het een nieuw doel te geven of doe het weg.

made interieur restylen
Bron: MADE

3. Gezelligheid

De volgende stap is extra en nieuwe gezelligheid in je interieur. Stoffen, zoals plaids, kleden en kussens, zorgen voor warmte en een uitnodigend gevoel. Schaf bijvoorbeeld knusse plaids aan om je bank mee te bedekken en een nieuwe look te geven. Ben je de huidige kussens in de woonkamer of slaapkamer zat? Koop nieuwe kussenslopen voor een frisse look.

Heb je een ongebruikt hoekje in je huis? Gebruik dit om een nieuw knus plekje in je huis te creëren met behulp van lekkere dekens, zachte kussens en gezellige verlichting.

4. Extra kleur

Een nieuw kleurtje in je interieur kan ook al veel veranderen. Je hoeft niet gelijk een hele muur te schilderen, ook accessoires in vrolijke kleuren kunnen al veel voor je interieur betekenen. Houd je muren in een neutrale kleur om je interieur rustig te houden en voeg decoratie toe om het eigen te maken.

Wees niet bang om een statement te maken met de decoratie die je toevoegt. Het mag best een sprankelende kleur zijn. Denk alleen goed na over wat je wil bereiken met een bepaalde ruimte. Heb je meer behoefte aan rust? Ga dan voor kalmere kleuren en tinten.

made interieur
Bron: MADE

5. Aan de muur

Nieuwe decoratie aan de muur kan je interieur gelijk een hele nieuwe frisse look geven. Het voegt persoonlijkheid toe aan de kamers in je huis en zorgt voor mooie opvulling van de ruimte. Maak een mooie gallery wall met behulp van leuke prints, illustraties en ingelijste foto’s. Wil je het graag grootser aanpakken? Ga dan voor een tof kunstwerk.

Meer interieurinspiratie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Je interieur restylen kan met deze simpele tips (van MADE!)
Sluiten