Tessa Ham
Tessa Ham Tips 12 feb 2019

Nieuwe spullen voor je interieur gekocht? Vergeet dan deze opruim-regel niet

Als je een beetje lijkt op de Roomed-redactie, kom je na een dag rondstruinen in de stad geregeld terug met een nieuwe vaas, lamp of kastje. Dat zorgt er natuurlijk wel voor dat je huis voller en voller komt te staan… Herkenbaar? Gebruik dan deze regel voor het opruimen: doe een item weg als je een nieuwe mee naar huis neemt.

Het is verleidelijk om te denken: ‘Maar hoe erg is het nou om nóg een vaas of een kussen in huis te hebben?’ Die gedachte gaat je sowieso een rommelig huis opleveren. De volgende keer dat je weer een plaid, lamp of bijzettafeltje mee naar huis neemt, zorg er dan voor dat er ook eentje je huis verlaat.

Dat helpt niet alleen bij het tegengaan van rommel, maar zorgt er ook voor dat je huis met je mee verandert. Niemand is hetzelfde als een jaar geleden, waarom zou je huis dat dan wel moeten zijn? Alleen het aanpassen van accessoires en kleine meubels, zorgt al voor een hele andere look.

Wat doe je met de spullen?

De spullen hoeven niet per se weg in een vuilniszak natuurlijk. Kijk eerst of je jouw spullen kan doneren bij het goede doel of anders de Kringloopwinkel. En als jij mooie spullen hebt, is de kans groot dat een familielid of vriend(in) het ook kan waarderen.

Opruim-regel toepassen op schoonmaakartikelen

Je hoeft deze regel natuurlijk niet alleen toe te passen op je interieur. Ook de lade met schoonmaakartikelen is vaak een rommetje. De ‘koop iets, doe iets weg’-regel werkt hierbij natuurlijk ook. Als je een nieuw schoonmaakproduct koopt, gooi er dan ook altijd eentje weg. Vaak kopen we namelijk ook producten die ons toch niet bevallen en die we daarna nooit meer gebruiken.

Check hierbij ook of een daklozenopvang, kinderdagverblijf, buurthuis of goed doel de producten kan gebruiken.

Meer opruim-tips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe spullen voor je interieur gekocht? Vergeet dan deze opruim-regel niet
Sluiten