Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Woonkamer 23 nov 2020

Aanrader: op deze 4 manieren maak je jouw huis veel persoonlijker

Hoe mooi die woonkamer er ook uitziet op Pinterest en in een catalogus; een interieur moet persoonlijkheid en karakter uitstralen, wil je je er echt thuisvoelen. Door simpelweg een look over te nemen, kom je er niet. Bovendien zijn de foto’s in bladen perfect gestyled, waardoor het gevoel ontbreekt dat er geleefd wordt in de ruimte. Mis jij dat nou ook? Dan zijn dit vier manieren om je interieur persoonlijk te maken.

Je hoeft je natuurlijk ook niet aan één stijl vast te houden: wat dacht je bijvoorbeeld van een levendig, eclectisch interieur?

4 tips om je interieur persoonlijk te maken

1. Ga voor spullen met een verhaal

Het kastje van je oma of het beeldje dat je meenam tijdens een van je reizen. Die vintage geleefde kast die je voor een prikkie scoorde bij de kringloop. Spullen met een verhaal geven je interieur meer karakter. Durf hierbij ook buiten de lijntjes te kleuren. Ook al overheerst de Scandinavische stijl bij jou thuis; een beetje vintage of kitch kan nooit kwaad. Zo’n mix maakt het juist spannend.

2. Kies voor je favoriete kleur

Tja, een grijze bank is natuurlijk een veilige optie, maar roze of okergele variant is toch ook wel érg tof. Ons advies: durf je favoriete kleur te gebruiken in je interieur. Nu hoeft het niet per se het thema van je huis te worden, maar je kunt ook op een subtiele manier je lievelingskleur terug laten komen. Van kussens tot accessoires.

Blijf op de hoogte van de laatste interieurtrends als je dat wilt, maar overdrijf niet. Je hoeft niet voor een trendkleur te kiezen als je ‘m niet mooi vindt. Ga echt voor wat jíj mooi vindt.

3. Hang foto’s op

Het ligt zo voor de hand, maar vaak wordt het tóch vergeten: decoreer je huis met foto’s. Van je hond, oma, je partner of je reis. Zet een aantal lijstjes op een dressoir, print je favoriet uit voor boven de bank of maak een slinger van polaroids met de meest spontane momenten. Je hoeft echt geen enorme portretten in huis te hangen, maar ook een subtiel fotootje op je nachtkastje laat je interieur al een stuk meer spreken.

> Foto’s in je interieur: go or no-go? (+ bruikbare fotostyling tips)

4. Do it yourself

Als je écht iets in huis wilt halen wat uniek is, dan maak je het toch gewoon zelf? Teken je graag? Hang een van je werken op! Of pimp dat standaard meubelstuk van de IKEA. Als je iets in huis hebt wat uniek is omdat je het zelf gemaakt heb, straalt jouw huis echt veel meer persoonlijkheid uit dan wanneer je voor een dertien-in-een-dozijn interier gaat.

‘Ik ben niet handig genoeg’ is geen excuus, want zelfs met twee linkerhanden kun je al een heel eind komen. Check eens alle DIY’s op Roomed om je te laten inspireren en ga gewoon aan de slag. Oefenen baart kunst.

Meer handige tips voor in huis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aanrader: op deze 4 manieren maak je jouw huis veel persoonlijker
Sluiten