Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 27 aug 2020

Word weer verliefd op je interieur en fris ‘m op met deze 4 tips

Eerlijk is eerlijk: na die maanden zo veel mogelijk binnen zitten zijn we ons interieur een beetje zat. Ben jij ook toe aan een frisse look zonder (al te veel) geld uit te geven? Roomed to the rescue! Met deze vier tips kun je jouw interieur opfrissen – binnen tien minuten.

Kan jouw slaapkamer ook wel zo’n vernieuwend briesje gebruiken, of is jouw woonkamer juist toe aan een update? Zó maak je het een stuk gezelliger.

Je interieur opfrissen in 10 minuten

Schuiven maar

Staat de bank tegen de muur? Schuif ‘m dan eens een paar centimeter naar voren voor een luchtig effect. Als je twee kleine salontafels naast elkaar hebt staan, verwissel ze dan eens van plek. Of zet er een naast je bank neer en plaats hier een stapel magazines op of style ze af met een dienblad.

Moraal van het verhaal: veranderingen in huis hoeven niet meteen ingrijpend te zijn. Kleine veranderingen zijn ook nieuw, waardoor je hersenen opnieuw geprikkeld worden. Grote kans dat je jouw interieur weer gaat waarderen.

Bloemen en planten

Een verse bos bloemen op de salontafel of een aantal kamerplanten op je vensterbank fleuren je woonkamer binnen no time op. Wil je écht een statement maken? Ga dan voor een XXL kamerplant. Grote kamerplanten zijn tegenwoordig helemaal hip, en wij snappen wel waarom. Binnen een paar minuten heb je dat urban jungle gevoel in huis.

Kussens of een plaid

Je bank is vaak de eyecather van de woonkamer. Deze kun je heel gemakkelijk opleuken met andere kussens of een zacht plaid. Voeg een nieuw kleuraccent toe of verwissel dat saaie beige kussen voor eentje met een grafische print. Het geeft helemaal een tof effect als je meerdere kussens met elkaar combineert. Dus hup, tijd om wat nieuwe kussenhoezen te kopen.

Restyle je open kast

Dat betekent niet dat je nieuwe accessoires hoeft te kopen. Je kunt je planken bijvoorbeeld decoreren met mooi servies dat anders verscholen staat in je keukenkastjes, of print een foto of quote uit en lijst deze in.

We hebben al eerder een artikel geschreven over het herindelen van een open kast. Dat artikel lees je hier terug: Zo style je een open kast of stellingkast als een professional.

Meer tips waar je mee aan de slag kunt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Word weer verliefd op je interieur en fris ‘m op met deze 4 tips
Sluiten