Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 27 aug 2018

Binnenkijken in het prachtige huis van interieur ontwerper Lotte Vink

Een huis waarbij je de hele verbouwing zelf aanpakt (oké, op het elektra- en stucwerk na). Hoe tof is dat?! Wij kregen de kans om een exclusief kijkje te nemen in het prachtige huis van interieur ontwerper Lotte Vink.  Wij interviewden Lotte over haar prachtige interieur.

Samen met haar vader hebben Lotte en haar man de hele verbouwing zelf aangepakt. In het huis zijn veel hergebruikte materialen te vinden, omdat Lotte’s vader een sloperij heeft. Hierdoor hebben ze heel veel oude materialen kunnen gebruiken, wat terug te zien is in de hele woning. Nu, twee jaar na het begin van de verbouwing, delen ze eindelijk de foto’s van hun indrukwekkende interieur met de wereld.

Lotte-Vink-interieur
Lotte-Vink-interieur
Lotte-Vink-interieur

Één van de favoriete items van Lotte is de zebrakop boven de open haard. Dit was voor haar een lang gekoesterde droom. Maar uiteraard is dat niet haar enige favoriete item in een huis vol pareltjes. “Ik wil al van kleins af aan een piano en nu hebben we eindelijk een huis waar hij in past. Net zoals de eettafel waar we met 10 personen aan kunnen zitten, en de enorme kroonluchter boven de tafel die helaas niet op de foto staat.”

Lotte-Vink-interieur

Typerend voor Lotte en haar man: de bonte verzameling van kunst boven de bank. Wij houden er ook van als een gallery wall niet zo netjes en gestileerd is. En paar onsamenhangende fotolijstjes en schilderijen kunnen uiteindelijk toch een samenhangend geheel vormen.

Lotte-Vink-interieur
Lotte-Vink-interieur
Lotte-Vink-interieur

In tegenstelling tot de drukke, kleurrijke woonkamer is de keuken een stuk rustiger. Ons oog viel meteen op de gouden kraan, wat een plaatje! De zwarte keukenkastjes en het witte keukenblad zijn een mooi contrast met de kleurrijke accessoires.

Lotte-Vink-interieur

Normale keukenkastjes? Echt niet! De binnenkant van de keukenkastjes van Lotte zijn namelijk fuchsia roze. Een mooie combi met de blauwgroene vazen die op het keukenblad terug te vinden zijn.

Lotte-Vink-interieur
Lotte-Vink-interieur
Lotte-Vink-interieur

De slaapkamer met badkamer ensuite is de favoriete ruimte van Lotte geworden. “De ruimte is licht, open en toch warm. Een heerlijke ruimte om de dag af te sluiten en te beginnen. Zo kletsen mijn man en ik nog gezellig door als ik al in bed lig en hij nog even een bad neemt. De wasbak komt uit een oude school, ik heb uren staan schrobben om alle kinderhandjes met vingerverf er af te krijgen. De plantenbak die we op maat lieten maken aan de bovenzijde van de muur blijft leuk met de echte planten erin.”

Enne, Lotte, vergeet de prachtige jadegroene metrotegels aan het voeteneinde van het bed niet. Op de redactie zijn we hier halsoverkop verliefd op geworden. En het feit dat er een televisie uit komt (tv kijken in bed, hoera!), dat nemen we maar al te graag voor lief.

Lotte-Vink-interieur

Een detail van de douche, wat een prachtige tegeltjes! De combinatie met de donkergrijze voegen hebben we nog nooit eerder gezien, maar we zijn helemaal om.

Lotte-Vink-interieur
Lotte-Vink-interieur

Lotte: “De wc is een ruimte waar je (als het goed is) geen uren achter elkaar door brengt dus het mag best een beetje knallen! De kleur op de muur heet Old wine, en alleen dát sprak me al aan! Toen we de oude Jugendstil tegeltjes uit een slooppand haalde wist ik meteen, hier wil ik oud roze muren bij.”

Als je nog een mooie opgezette witte eend thuis hebt staat die je kwijt wilt, dan kan je daar Lotte heel erg blij mee maken. “Daar ben ik nu al een tijdje naar op zoek. Dan is de wc echt compleet, met een wc-eend!”

Lotte-Vink-interieur

Dat Lotte gek is op kleur, is geen verrassing als we de foto’s zo bekijken. “Ik ben gek op kleur! Voor mijn werk ben ik dag in dag uit bezig met interieur, kleur en ontwerpen dus het zal naast gevoel ook een stukje ervaring zijn. Als ik aan mensen vertel dat ik groene muren, een rode bank, oranje gordijnen en een panterprint chaise longue heb kijken mensen me heel raar aan. Maar wanneer ze het huis binnen komen, valt het niemand op dat er zo veel kleur is gebruikt op de muren, meubels en tegels.”

Binnenkijken in andere prachtige appartementen:

Ontwerp & styling: Lotte Vink interieur ontwerp
Foto’s door Annelies van den Burg – Koppert
Keuken, badkamermeubel, tvmeubel en overig maatwerk – Wood Creations

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Binnenkijken in het prachtige huis van interieur ontwerper Lotte Vink
Sluiten