Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 3 feb 2019

Een moodboard voor je (nieuwe) interieur maken, doen of niet? En waarom?

Vroeger was ik bijna dagelijks in de weer met tijdschriften. Ik speurde uren lang naar plaatjes, om deze vervolgens in een moodboard te verwerken. Ik combineerde kleuren, patronen en tekst. En dat doe ik nog steeds, om inspiratie op te doen bijvoorbeeld.

Een moodboard maken is handig om je eigen stijl naar voren te zien komen. Zo zie je in een moodboard bijvoorbeeld in één oogopslag van welke kleuren je houdt, welke materialen er in jouw stijl terug komen en welke sfeer jouw huis uit gaat stralen.

Classic: met een schaar en lijm aan de slag

Ik houd nog steeds van werken met papier. Zelf vind ik het fijn om álles door elkaar en over elkaar heen te plakken. Het liefst ook nog met verschikkende structuren. Papier met vilt, leer en lint bijvoorbeeld. Zo creëer je een zo compleet mogelijk beeld van jouw interieurstijl.

Combineer verschillende kleuren met elkaar. Voel de verschillende stoffen. Leg de

Tip: houd je niet in. Als je van glitters houdt, ga dan los met glitters. Gebruik washi tape, lijm, of plak gedroogde bloemen op jouw moodboard. Als je goed bent in handlettering kan het ook leuk zijn om er iets leuks op te schrijven. Alles waar je inspiratie uit haalt is een aanrader.

Of hang je moodboard aan de muur

Als je dagelijks door verschillende dingen geïnspireerd wordt, kan het heel leuk zijn om een moodboard te maken welke je dagelijks kan veranderen. Dat kan op verschillende manieren. Wij houden van een klassiek prikbord (of nog veel leuker: een wand van kurk). Print je favoriete afbeeldingen en quotes uit, en prik ze op een inspirerende plek.

Natuurlijk hoeft dit helemaal niet op het gebied van interieur te zijn. Dit kan je natuurlijk ook doen met bioscoopkaartjes, dingen waar je trots op bent, verjaardagskaarten of foto’s. Hang alles op waar je blij van wordt.

Heb je een stuk witte muur over? Dan kan je ook de mooiste afbeeldingen tegen de muur plakken met een beetje washi tape.

Ook leuk: een digitaal moodboard

Als je een beetje handig bent met Photoshop, dan kan het ook onwijs leuk zijn om een digitaal moodboard te maken. Op het internet staan namelijk álle plaatjes die je je maar kunt wensen.

Liever op je telefoon? Dan zijn er talloze layout-apps waarmee je ook een moodboard kan maken. Sla jouw favoriete afbeeldingen op, gooi ze in een collage en tadaa, jouw moodboard is af.

Nog meer inspiratie nodig?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een moodboard voor je (nieuwe) interieur maken, doen of niet? En waarom?
Sluiten