Dezelfde ruimte, andere styling: dit huis ging van over de top naar rustiek

Dezelfde ruimte, andere styling: dit huis ging van over de top naar rustiek

Soms ben je je interieur gewoon een beetje beu. Je smaak verandert natuurlijk continu, maar daarnaast blijven interieurtrends vaak ook niet eeuwig mooi. Hoe pas je je interieur daarop aan, zonder al te veel geld uit te geven? Dit huis laat het je zien. Het appartement onderging een ware interieur metamorfose, zónder enorme ingrepen of een shit load aan nieuwe spullen.

Benieuwd hoe ze dat gedaan hebben? Scroll snel verder.

Hey, komt deze woonkamer je soms bekend voor? Dat kan kloppen. Eerder dit jaar publiceerden we een binnenkijker over dit huis. Nu kwamen we datzelfde interieur weer tegen, alleen dan in een nieuw jasje! Check de originele binnenkijker hier.

Links: before, rechts: after.

De interieur metamorfose die het huis ondergaan is, is duidelijk bedoeld om meer rust te creëren. Felle accessoires zoals het gele kussen, het Perzische tapijt en de het opvallende kunstwerk zijn weggehaald. Het klinkt misschien ‘gevaarlijk’ om in één keer zo veel kleur weg te halen uit een ruimte, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn.

Doordat de felle items verdwenen zijn, valt de focus nu ineens op de bijzondere oorspronkelijke elementen die de ruimte zo uniek maken. De witte stenen muur valt bijvoorbeeld veel meer op! Ook het fauteuil krijgt op deze manier een veel prominentere plek in de woonkamer.

>> Lees ook: Inspiratieboost: de kunst van het weglaten

Links: before, rechts: after.

Ook de keuken is een flinke metamorfose ondergaan. Er zijn ten eerste een hoop accessoires weggehaald, maar de grootste verandering zit ‘m in iets anders. In plaats van het toepassen van verschillende lagen (dus een schilderij met twee planten ervoor), is gekozen voor een meer minimalistische aanpak. Ook staat er bijvoorbeeld geen hoge bos bloemen meer op tafel die de planten in de vensterbank weer overschaduwd.

‘Less is more’, was het motto tijdens het restylen van de gang.

Change for the better?

Het is natuurlijk maar net wat je mooi vindt en smaken verschillen absoluut. Minder accessoires of minder planten in een ruimte is voor sommige mensen niet per se vooruitgang of een positieve metamorfose. We willen in dit artikel dan ook zeker niet suggereren dat het één beter is dan het andere! De vergelijking van de interieurs is puur bedoeld om je te laten zien dat je met kleine veranderingen soms ook al een interieur metamorfose kunt ondergaan.

NooksFantastic Frank