Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 8 aug 2020

Tips voor een interieur met veel ramen (van iemand die in zo’n appartement woont)

Een interieur met veel ramen klinkt als een droom. Veel daglicht is iets waar veel mensen voor zouden tekenen. Toch is het inrichten van een ruimte met veel ramen soms nog wel wat lastiger dan je denkt. Je wilt immers niets vóór de ramen zetten, toch? Ik woon zelf in zo’n huis met veel ramen, en vertel je graag hoe ik het heb aangepakt.

4 tips voor een interieur met veel ramen

1. Lichtdoorlatende gordijnen

Wat ik zo fijn vind aan veel ramen, is dat je altijd naar buiten kunt kijken. Maar een bijkomend nadeel is natuurlijk ook dat iedereen bij je naar binnen kunt kijken. Daarom heb je een paar goede gordijnen nodig. Er zijn lichtdoorlatende gordijnen waarbij je wél naar buiten, maar niet naar binnen kunt kijken. Zo lever je maar een klein beetje op daglicht in, maar heb je wel iets meer privacy.

Let op: bij deze gordijnen kan je overigens wel naar binnen kijken als het ‘s avonds donker is, en binnen de lichten aan staan. Toch fijn om te weten. Waar je verder op moet letten met het kopen van gordijnen, lees je in dit artikel: alles waar je op moet letten bij het opmeten van je ramen.

2. Wees niet bang om iets voor je ramen te zetten

Vaak denken mensen dat je beter niets voor het raam kunt zetten. Daar ben ik het niet mee eens. Soms kan het een ruimte juist veel dynamiek geven door bijvoorbeeld een open kast voor het raam te zetten. Natuurlijk is het een ander verhaal als je maar één raam in de kamer hebt, maar bij een huis met veel ramen zou het geen probleem hoeven zijn.

Houd er wel rekening mee dat het item wat je voor het raam wilt zetten nog een beetje licht doorlaat. Ga bijvoorbeeld voor een open kast, of een grote kamerplant waar het licht langs kan schijnen. Zelf heb ik ervoor gekozen om mijn home office voor het raam te zetten. Zo heb ik een fijne, lichte werkplek en kan ik naar buiten kijken wanneer ik wil.

3. Maar bouw het ook niet helemaal vol

Overal dingen voor je ramen zetten is een optie, maar het zorgt er wel voor dat je veel daglicht moet inleveren. Is dat het waard? Ik denk persoonlijk van niet.

4. De ramen zemen

Ramen zemen is niet mijn favoriete klus, maar ik merk wel dat het hele huis er veel frisser uitzie wanneer ik het regelmatig doe. Veel ramen betekent automatisch ook veel oppervlak dat vies kan worden. En eerlijk is eerlijk: ramen met afdrukken van vette vingers zien er gewoon niet zo fris uit. Als je veel ramen hebt, is vaak je ramen zemen dus eigenlijk wel een must.

Op déze manier doe je dat trouwens het beste: zo krijg je jouw ramen streeploos schoon. Handig om te weten, want bij een interieur met veel ramen ben je vaak wel even bezig. En je wilt het natuurlijk niet opnieuw moeten doen.

Meer tips om je interieur goed in te richten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tips voor een interieur met veel ramen (van iemand die in zo’n appartement woont)
Sluiten