Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie 14 jan 2018

Het favoriete hoekje in het huis van: lezeres Charlotte

Wij spieken graag bij een ander in huis. Om inspiratie op te doen, maar bovenal omdat we plat gezegd supernieuwsgierig zijn. En daarbij letten we ook op de details; geen hoekje laten we ongezien aan ons voorbij gaan. Van een dynamische plantenfamilie tot een verzameling van vaasjes en kaarsen. We love them all. En dit keer kijken we binnen bij Charlotte die ons een kijkje geeft in haar interieur met mode (haar passie) als uitgangspunt.

Charlotte woont nu nog in een gezellig studentenhuis in Amsterdam West. Haar kamer is 16m2 en dat betekent voor Charlotte vooral heel veel passen en meten. Om al haar spullen – en dat zijn er nogal wat – een fijn plekje te geven moet ze haar kamer zo tactisch mogelijk inrichten.

“Ik heb veel spullen. Héél veel spullen. “

Het favoriete hoekje van Charlotte is de ruimte rondom haar bed. “Mijn zachte plaid – €10 bij de Action, score! – is een perfecte aankoop geweest. Ik ben een koukleum, dus ik wikkel mezelf hier altijd in wanneer ik op bed zit.”

Charlotte is dol op boeken over fotografie. De boeken hebben vaak een mooie kaft, dus het liefst stelt ze de boeken ook als decorstuk ten toon in haar interieur. Dit boek van Taschen is gevuld met mooie collages en foto’s gemaakt door Peter Beard.

Een interieur met mode in de hoofdrol

Wat ook opvallend én typerend is voor Charlotte, is haar passie voor mode. Dat zie je terug in haar kamer. Haar kledingrek en schoenenkast hebben een prominente plek gekregen. Door een interieur met mode als groot onderdeel daarvan te creëren, laat ze een stukje van zichzelf terugkomen.

interieur met mode

“Wanneer ik wakker word en naar de schilderijen boven mijn bed kijk, ben ik trots.”

Charlotte is naast mode, ook gek op kunst en fotografie. Het boek over fotografie op haar bed is daar een goed voorbeeld van, maar ze heeft daarnaast ook andere foto’s en twee grote kleurrijke schilderijen een mooi plekje gegeven in haar interieur. “Bovenop mijn schoenenkast staat een ingelijste foto die mijn vriend gemaakt heeft. Hij is architectuurfotograaf en ik vond deze foto erg mooi. Hij heeft hem toen ingelijst en aan mij gegeven. Ook de twee schilderijen maken mijn hoekje voor mij speciaal. Marilyn Monroe heb ik altijd erg bewonderd. Waarom weet ik eigenlijk niet precies, maar haar looks vind ik onwijs gaaf. Deze repro’s van Andy Warhol heb ik van mijn vader gekregen.”

Charlotte heeft haar hoekje door de jaren heen steeds meer vormgegeven. Eerst hing er een ander schilderij. En daarna weer een ander. Nu zijn het deze twee geworden en daar is ze helemaal tevreden mee. Ook het kledingrek is vervangen door een nieuw exemplaar en de kleding die er aan hangt wordt steeds weer afgewisseld. Zo blijft er een fijne afwisseling in zitten!

Mengelmoes

“Mijn kamers is een mengelmoes van gekregen en gekochte spullen. Wanneer ik spullen koop voor mijn interieur doe ik dit vaak bij de H&M Home, Sissy Boy en kleinere boetiekjes. Ik koop vrijwel alles in de sale. Mijn vriendinnen snappen niet hoe ik toch altijd die goede koopjes vind, haha.” Daarnaast is Charlotte ook diehard koopjesjager op Marktplaats. “Ik ga binnenkort samenwonen met mijn vriend en ik ben nu al dagelijks op zoek naar meubels op Marktplaats. Ge-wel-dig vind ik het. ”

“In dit hoekje zijn eigenlijk al mijn interesses gestopt: mode, kunst en fotografie. Dat maakt dit hoekje zo typerend bij mijn stijl.”

Omdat Charlotte samen gaat wonen, moet ze binnenkort afscheid nemen van haar hoekje. Op haar wishlist staat nu dus vooral onwijs veel voor het nieuwe appartement. “Het zal wel weer een aantal jaren duren voordat ik daar het perfecte hoekje voor mijzelf heb gecreëerd.”

Fotografie: Charlotte Brugman

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het favoriete hoekje in het huis van: lezeres Charlotte
Sluiten