De allermooiste ruimtes met doorkijk (+ handige stylingtips!)

Een interieur met doorkijk: willen we dat allemaal niet? Het geeft een ruimte meer diepgang en maakt het geheel meer open. Maar de kanttekening daarbij is dat een doorkijk naar een andere ruimte ook kan zorgen voor meer drukte, omdat er twee verschillende ruimtes door elkaar heen lopen. Hoe los je dat nou op?

Er zijn verschillende manieren waarop je een ruimte met doorkijk het beste kunt stylen. Wij geven tips en tegelijkertijd een berg inspiratie. Scroll snel verder!

Verf de muur van je doorkijk in een kleur die voor een contrast met de oorspronkelijke ruimte zorgt. Hierboven zie je wat we bedoelen. Zo creëer je een duidelijke scheidingslijn tussen de twee ruimtes en dit zorgt – ondanks de toevoeging van de tweede kleur – voor meer rust.

Zorg dat de accessoires die je gebruikt in beide ruimtes, ook daadwerkelijk passen bij beide ruimtes. Hiervoor is het noodzakelijk om bij een doorkijk te zorgen dat de twee verschillende kamers ongeveer dezelfde stijl hanteren. Lukt je dit echt niet omdat de tweede ruimte bijvoorbeeld een kinderkamer is? Houd dan de eerste ruimte zo neutraal mogelijk, zodat je ergens anders kunt uitpakken.

Goed idee: ga bij een interieur met doorkijk voor ton sur ton! Kies twee kleuren die samen goed matchen en style de ene ruimte in de ene kleur en de andere ruimte in de andere.

>> Een ton sur ton interieur: durf jij het aan?

En de laatste optie: zorg dat de ruimtes één worden. Geef ze dezelfde stijl, gebruik dezelfde kleuren en materialen en laat ze in elkaar overlopen.

>> Lees ook: hoe een neutraal kleurenpalet zorgt voor en ruime uitstraling

Reageer op artikel:
De allermooiste ruimtes met doorkijk (+ handige stylingtips!)
Sluiten