Jet Hendriks
Jet Hendriks Tips 21 jan 2020

Nieuw jaar, nieuw interieur! Zo geef je jouw interieur een simpele make-over

Wat me elke keer weer opvalt, is hoe eenvoudig het eigenlijk is om je interieur te veranderen. Koop een nieuw kleedje voor op de bank, kaarsen in een andere kleur, gooi wat andere kussens op de bank, hier een daar een ander accessoire ét voila! De sfeer in huis is anders. Maar… je moet wel een beetje durven. Want als je eenmaal een leuke sfeer in huis hebt is het lastig om uit die veilige zone te stappen. Daarom helpen wij jou graag op weg met een make-over.

Realiseer dat je altijd terug kunt naar de oude situatie. De uitstraling van jouw interieur verander je door accessoires aan te passen. Krijg je het Spaans benauwd van deze gedachten? Zolang je alle bonnetjes goed bewaard is dit echt niet zo heftig als dat het klinkt. De basis van je interieur blijft namelijk hetzelfde. Je kunt dus altijd terug naar de oude situatie.

Tips om je interieur een simpele make-over te geven

1. Niks is gek bij een make-over

Bedenk eens welke kleuren jij écht mooi vindt. Laat los wat andere mensen daar van gaan vinden. Of wat de huidige trend is. Blijf dicht bij jezelf. Welke kleur geeft jou een warm gevoel? En welke tinten heb je altijd al in huis willen hebben?

Laat je niet tegen houden maar ga er voor. Dus ook als dat kanarie geel is. Doe het! Wat kan er mis gaan?

2. Welke kleur past bij jou?

Kies deze kleur dan als basis kleur. Dit laat je vervolgens terug komen in de accessoires die je wilt veranderen. Denk aan de kussens voor op de bank, kaarsen, bloemen, vazen, kandelaars etc.

Het leukste is als je verschillende accessoires in diverse nuances van deze basis kleur kunt vinden. Zo kun je bijvoorbeeld oker geel prachtig combineren met goud en cognac. Je blijft in dezelfde kleur stagnering en voegt extra sfeer toe, maar behoudt wel die felbegeerde rust.

3. Breng een bezoekje aan de kringloop

Natuurlijk hoef je niet gelijk diep in de buidel te tasten om je interieur een leuke boost te geven. Ga eens naar de plaatselijke kringloop. Vaak vind je daar een overload aan leuke potjes, vaasjes, tafeltjes of stoeltjes.

Goed om in je achterhoofd te houden: een tafel of stoel is snel geverfd. Heb je bijvoorbeeld altijd al een schommelstoel willen hebben maar staat deze er enkel in een oud bruin exemplaar? Koop het toch en geef het een lik verf.

> Ook lezen: Scoor je interieur bij de kringloop. Dit zijn de allerbeste tips.

4. Een make-over begint bij het durven én doen

Maak vooraf een moodboard waarvan je zeker weet dat het helemaal voldoet aan hetgeen waar jij happy van wordt. Vanuit daar kun je lekker aan de slag. Neem de tijd, het hoeft niet binnen één dag klaar te zijn. Wanneer je creatief bezig bent krijg je vaak nog allerlei nieuwe verfrissende ideeën.

Realiseer: het is jouw thuis, het maakt niet uit wat een ander ervan vindt.

Andere tips voor een (budget) make-over?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuw jaar, nieuw interieur! Zo geef je jouw interieur een simpele make-over
Sluiten