Pretty: dit interieur combineert een lichtblauwe muur met koper en cognac

Gekleurde muren: wij zijn er fan van. Maar hoewel ik nog steeds elke dag vrolijk wakker word met uitzicht op mijn okergele muur, kan ik het me ook best voorstellen dat het een grote stap is om voor rood of donkergroen te kiezen als je alleen maar roomkleurige muren gewend bent. De gulden (of eigenlijke blauwe) middenweg: een lichtblauwe muur!

En dan liefst mét details in koper en cognac, zoals in dit huis. Met die aardse tinten behoud je de rust en stijl in je huis, maar is je interieur nog steeds kleurrijk en prikkelend.

binnenkijker lichtblauwe muur koper cognac 2
binnenkijker lichtblauwe muur koper cognac 3

Gallery wall op een lichtblauwe muur

De lichtblauwe muur op zich is al mooi, maar je kunt een gekleurde muur nog wat benadrukken met een gallery wall of zelfs maar een groot schilderij. Dat klinkt wat overweldigend, en op een andere kleur muur is het dat soms ook, maar het haalt wel de tint wat naar boven. Kleine moeite, groot effect!

En wat betreft die details: je kunt koper heel gemakkelijk in je interieur brengen met lampen, maar ook kussens zijn een supersimpele manier om je woonkamer wat op te fleuren. Een mix van bordeauxrood, cognac en lichtblauw is prachtig.

binnenkijker lichtblauwe muur koper cognac 4
binnenkijker lichtblauwe muur koper cognac 5
binnenkijker lichtblauwe muur koper cognac 6

Goed, in de keuken zelf hadden we graag wat meer kleur gezien, maar de houten eettafel brengt in ieder geval wat leven in de ruimte – zeker samen met de grote plant in de hoek. Wil je meer groen in je keuken, schaf dan bijvoorbeeld wat kruidenplanten aan. Die zijn nog functioneel ook!

binnenkijker lichtblauwe muur koper cognac 7
binnenkijker lichtblauwe muur koper cognac 8

Naast de gekleurde kussens, steelt vooral de piano de show in het huis. Misschien wat duur om aan te schaffen als je geen idee hebt hoe een notenbalk in elkaar steekt en niet verder komt dan de Vlooienmars, maar hé, het zóu ook een goede reden zijn om nu wel aan je muzikale skills te gaan werken. Een piano is in ieder geval de meest stijlvolle manier om dat te doen.

binnenkijker lichtblauwe muur koper cognac 9
binnenkijker lichtblauwe muur koper cognac 10

Koper en cognac in de slaapkamer

Het bed is keurig opgemaakt, en toch ziet de slaapkamer er heerlijk casual uit. Kortom: nee, dat dekentje ligt er niet toevallig. Zou je er niet zo onder willen kruipen?

Ook hier is trouwens goed aan de lampen gedacht. De cognac-kleurige lamp in de hoek brengt wat ouderwetse huiselijkheid, het exemplaar aan het plafond geeft een fijn donzig slaapkamer-effect.

binnenkijker lichtblauwe muur koper cognac 11
binnenkijker lichtblauwe muur koper cognac 12

De kinderkamer lijkt heel erg op de slaapkamer, maar met één groot verschil: die muur! Als ik ooit kinderen krijg, wil ik ook dat ze de hele dag tegen dit schattige wolkenluchtje op de lichtblauwe muur aan kijken – liefst met die ballonlampjes erbij. Daar kun je alleen maar vrolijk van worden, toch?

Meer gekleurde muren

Ahre.se

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Pretty: dit interieur combineert een lichtblauwe muur met koper en cognac
Sluiten