Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Trending 19 okt 2016

Interieur labels die lekker gaan: natuurlijke materialen en neutrale tinten

Of het nu gaat om Nederlands talent of internationale merken, gevestigde namen of nog jonge, onontdekte ontwerpers: wij komen elke dag zoveel mooie interieur labels tegen en delen deze maar al te graag met jullie. Deze keer zetten we vier interieur labels op een rijtje die je écht in de gaten moet houden als je houdt van natuurlijke materialen en neutrale tinten.

>> Colorboost: neutrale kleuren met contrast

Mae Engelgeer gaat eigenlijk altijd lekker. De ontwerpster studeerde af aan AMFI en het Sandberg Instituut en specialiseerde zich op textiel design. In 2014 opende ze Studio Mae Engelgeer in Amsterdam, waar ze werkt aan verschillende projecten. Haar ontwerpen worden gemaakt in het Textiel Lab in Tilburg. Alle handdoeken, dekens, kimono’s en kleden zijn van hoogwaardig wol en katoen en hebben de mooiste kleurstellingen.

>> Mae Engelgeer heet ons welkom in Milaan, maar dan op z’n Japans

De Groningse Rianne noemt haar werk voor Teddy and Wool met recht ‘modern macrame art’. De wall hangers zijn namelijk echt kunstwerken op zich. Ze gebruikt alleen maar natuurlijke materialen, zoals (met de hand gesponnen) wol, hout en katoen. De hangers zijn prachtig en Rianne weet ook precies hoe ze haar producten moet verkopen. De fotografie alleen al geeft ons veel inspiratie. Teddy and Wool is hét voorbeeld van hoe je als klein bedrijfje – dat verkoopt via Etsy – toch veel impact kan hebben.

Bij Joinery NYC vind je de mooiste woonaccessoires. Het merk had altijd een winkel in het zuiden van Williamsburg, New York, maar kondigde vorige jaar aan dat ze de deuren van de winkel gaan sluiten om zich volledig te richten op e-commerce. Als je op zoek bent naar inspiratie voor een fijn bohemian interieur met natuurlijke materialen en lichte kleuren, ben je hier aan het goede adres. De bijzondere accessoires – denk aan een prachtige houten tamboerijn en fijne badkamer items – zijn allemaal goed met elkaar te combineren. Knap, want de eigenaren halen hun producten van over de hele wereld. Joinery kreeg internationale bekendheid door hun prachtige katoenen dekens. In Brazilië worden elke maand zo’n vijftien dekens gemaakt en opgestuurd naar de VS. Er was zóveel vraag naar, dat de wachtlijst ongeveer 3000 klanten telde. En ja, dan doe je toch iets goed.

Als je fan bent van een vleugje Marokkaanse stijl in het interieur, dan moet je EL RAMLA HAMRA zeker in de gaten houden. EL RAMLA HAMRA produceert de mooiste vloerkleden, Berberse dekens, kussens en poefen, dienbladen en tafels. Eigenaren Melanie & Salahdin el Haddad reizen regelmatig zelf af naar Marokko om de mooiste accessoires in te kopen en het contact te onderhouden met hun Marokkaanse vakmannen. Dat is ook meteen wat wij zo mooi vinden aan het merk: Melanie en Salahdin laten hun producten maken door locals, die net zoveel liefde hebben voor mooie ontwerpen en materialen als zij zelf.

Bekijk ook: Prachtig rustiek appartement vol natuurlijke materialen

Fotografie door Marije Kuiper voor Roomed (tenzij anders vermeld).

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Interieur labels die lekker gaan: natuurlijke materialen en neutrale tinten
Sluiten