Hallo 2018: deze interieur items moet je dit jaar aanschaffen

Hallo 2018: deze interieur items moet je dit jaar aanschaffen

Welkom in 2018! Of je nu nog brak in bed ligt terwijl je dit leest, of helemaal fris en allang uit de veren bent; wij geven je graag meteen op 1 januari wat advies voor komend jaar mee. Dit jaar is hét jaar waarin jouw interieur volwassen wordt. Waarin het echt ‘af’ gaat zijn. En welke interieur items gaan daar voor zorgen? Lees snel verder.

Tip: lees om te beginnen onze favoriete interieurtrends van 2018 nog eens goed door. Begin 2018 vervolgens goed door aan de slag te gaan met de onderstaande wish list! Dit zijn de essentials waar élk interieur beter van wordt.

1. Koop een goed matras

We slapen een derde van ons leven, we hoeven je dus niet uit te leggen hoe belangrijk een goede nachtrust is. En goed slapen gaat gepaard met een goed matras! Er zijn vele mogelijkheden voor ieder budget. Dus doe wat research, probeer er een paar uit en kies wat bij je past.

2. Kunst aan de muur

In ieder huis moet er tenminste íéts van kunst te vinden zijn als je het ons vraagt. Dit geeft een ruimte karakter en persoonlijkheid. Het hoeft echt geen duur item te zijn, maar kies iets waar je blij van wordt! Je zult zien dat je huis hier van opleeft.

>> De 9 meest gemaakte fouten als het op kunst aankomt

Bron: Ikea

3. Een flinke dosis groen

Er zijn ontelbaar veel redenen waarom je vooral veel planten in huis moet halen. Ze helpen je om de lucht in huis te reinigen, maar brengen ook een beetje van de natuur je interieur in!

>> Lees ook: Hoe gezond zijn die ‘helende’ planten nou echt?

4. Een mooi serviesset

Waarom je mooie serviesset bewaren voor speciale gelegenheden? Je gebruikt je servies elke dag, dus zorg dat je een mooie set hebt waar je iedere dag weer blij van wordt! Kijk bijvoorbeeld eens bij CuKi, een leuk boetiekje in Amsterdam met tafelaankleding van over de hele wereld! En don’t be shy: stel je servies tentoon alsof het decoratie is! Kijk hier voor inspiratie.

5. Goede gordijnen

Eén van de interieur items die dit jaar ook echt móét aanschaffen zijn goede gordijnen. Je weet wel: gordijnen die geen spatje licht doorlaten als je je kamer wilt verduisteren voor het slapen, of simpelweg je kamer even wil afsluiten van de buitenwereld. Maar we zijn ook dol op daglicht, dus de gordijnen moeten makkelijk schuifbaar zijn en niet te veel in de weg zitten. Goede gordijnen bevorderen je wooncomfort meer dan je denkt!

Geen geld voor een dure set gordijnen? Zo laat je jouw relatief goedkope gordijnen duurder lijken!