9 interieur-ideeën voor de stacaravan (laat de zomer maar komen!)

Een goede zomer is er eentje waarin we lekker buiten kunnen eten, bezoekjes aan het strand kunnen brengen en eropuit kunnen gaan in eigen land – of over de grens. Een (lang) weekendje weg of juist een paar weken doorbrengen in een vakantiewoning, even unpluggen en genieten. Steeds vaker zie je dat mensen een stacaravan kopen voor dit soort uitjes. En dat is helemaal geen gek idee, want zo’n tweede huisje is ideaal om af en toe aan de sleur van alledag te ontsnappen.

Heb jij al een stacaravan of ben je aan het overwegen om er één aan te schaffen? Met deze interieur-ideeën ben je helemaal klaar voor de zonnige zomerdagen!

Interieur-ideeën voor de stacaravan

We zeggen altijd maar zo: een fijn zonnetje, is de halve zomer. Hopelijk laat het warme weer de komende maanden weer goed van zich horen, want met deze ideeën wil je zo snel mogelijk aan de slag. En als je er nog geen hebt, wil je na deze tips ongetwijfeld ook een stacaravan kopen.

1. Kussens en kleedjes

De key naar meer gezelligheid is in negen van de tien gevallen gezellige kussens en kleedjes. Al helemaal in een stacaravan, waarin je op deze manier ook wat fijne kleuren in het interieur kunt brengen.

Denk na over de stijl die je wilt creëren in de stacaravan en ga op zoek naar bijpassende stoffen en kleuren die hier goed bij aansluiten. Wil je het rustig houden of ga je liever voor iets vrolijks en meer boho-achtig?

2. Lichtjes

Waar je ook veel sfeer mee creëert, is de verlichting in de stacaravan. De juiste lichtjes brengen de juiste sfeer met zich mee. Je kunt kiezen voor één grote lamp, maar een slinger met kleine lampjes zorgt al snel voor meer gezelligheid. En vergis je niet: ook in een wat stoerdere of juist strakkere caravaninterieurstijl (hallo galgje!) kun je prima met string lights aan de slag.

3. Slingers of vlaggetjes

Het ultieme item om je interieur wat meer summer vibes mee te geven, zijn slingers of vlaggetjes. Ook een dromenvanger werkt goed in een caravan voor de ultieme vakantie feelings. En geloof het of niet, maar je kunt zo’n slinger dus ook heel makkelijk zelf maken.

Loving these longer, brighter evenings since the clocks changed ☀️?⁣ ⁣ ⁣ #vaninterior#vanlifeeurope #vanlifestyle#vanlifedreams #vanlifejournal#vanbuild #camperconversion#campervanlife #vanliving #vanlifer#itsvanlife #busliving #buslife#rvliving #vanlove #nomadstories#alternativeliving #camperlifestyle#homeiswhereyouparkit#homemagic #mobilehome#wanderlust #outboundliving#vancrush #campvibes #livingfree#vanlifemagazine#projectvanlife

2,334 Likes, 18 Comments – Dan and Pip ?? (@montytheford) on Instagram: “Loving these longer, brighter evenings since the clocks changed ☀️?⁣ ⁣ ⁣…”

4. Hang het op!

Naast lichtjes en slingers kun je nog veel meer ophangen in je stacaravan! Dat is niet alleen handig in het kader ‘slim omgaan met de ruimte’, maar ook omdat het heel leuk staat!

Denk aan een netje voor je fruit en groente (zoals hierboven), maar ook aan haakjes om keukengerei aan op te hangen, een touwtje met wasknijpers om foto’s aan te hangen en een hangrekje bij het bed waarin je een plantje, je wekker en een boek in kwijt kan. Om maar wat willekeurige items te noemen.

5. Klamboe

Een essentieel item in de zomer – en al helemaal als de deuren en ramen veel opstaan – is een klamboe. Het houdt niet alleen de muggen en andere insecten op afstand, maar zorgt ook voor een leuke sfeer in de stacaravan. Let wel op dat de klamboe qua grootte goed past in de ruimte.

Take a look at the inside of our van ? #vwt3 #vanlife #interior #vaninterior #travel #progression #selfmade #volkswagen #van #camper #camperlife

16 Likes, 0 Comments – S T E R R E & M A I K E L (@traveljunks) on Instagram: “Take a look at the inside of our van ? #vwt3 #vanlife #interior #vaninterior #travel #progression…”

6. Gordijnen

Ook de gordijnen kunnen veel betekenen in de kleine ruimte. Kies voor mooie, op maat gemaakte gordijntjes en maak ze bijvoorbeeld wat speelser door er een mooi touwtje bij te zoeken om ze bij elkaar te knopen.

7. Licht interieur

Eigenlijk begint een inrichting allemaal met het kiezen van de juiste kleur. Niet alleen omdat het erg druk of juist heel saai kan worden, maar ook qua optische ruimte. In het geval van een kleine ruimte is het raadzaam om een lichte kleur te gebruiken of de muren gewoon wit houden. Lichte kleuren reflecteren en verspreiden het licht.

8. Planten

Yep, wij zijn een voorstander van planten. Altijd en overal, dus ook in de stacaravan. Voor de warme zomerdagen zijn cactussen een goede optie, omdat die goed tegen hitte kunnen. Maar denk ook zeker aan leuke hangenplanten in de caravan, maar ook buiten aan de luifel.

9. De indeling

De sleutel tot compact én ruimtelijk wonen, is de indeling van de ruimte. Wanneer je klein woont, is het altijd een uitdaging om zo efficiënt mogelijk met je ruimte om te gaan. Ook opbergruimte speelt hier een belangrijke rol in.

Meer over kleine ruimtes

Reageer op artikel:
9 interieur-ideeën voor de stacaravan (laat de zomer maar komen!)
Sluiten