Maud van Dijck
Maud van Dijck Interieur 2 nov 2021

8 interieurs met glazen deuren waar je zelf al te graag in huis door zou gluren

Met glazen deuren in huis kan je je interieur er een stuk ruimer uit laten zien. Door het glas geeft het je interieur een gevoel van openheid. Daarnaast kan het ook voor wat meer verbondenheid zorgen wanneer jij op de bank zit en je partner in de keuken bezig is.

Glazen deuren kunnen je interieur echt laten stralen en zelf ook een eyecatcher zijn. Ook zijn er genoeg designs om uit te kiezen zodat er altijd wel een is die helemaal binnen jouw interieur zal passen.

8 glazen deuren voor een ruim interieur

1. Glazen schuifdeuren voor je home office

Prachtig om glazen deuren voor je thuiskantoor te hebben. Zo krijg je nog meer licht in je home office waardoor je ook beter kunt werken. In een goed verlichte ruimte kan je je namelijk beter concentreren.

2. Glazen deuren in de woonkamer

Wij vinden het design van deze ook heel mooi. De schuifdeuren hier zijn namelijk maar een gedeelte van het glazen design. Zo schuiven ze dubbel over de rest van de wand waardoor ze als het ware verdwijnen wanneer je ze openzet.

De woonkamer vinden wij toch een van de mooiste ruimtes om prachtige glazen deuren in te hebben. Deze deuren laten je woonkamer er niet alleen groter uitzien, maar ook uitnodigend aangezien je zo naar binnen kijkt.

Deze koffietafels zullen jouw woonkamer er groter uit laten zien

3. Een loft met een glazen wand

Met een glazen wand houd je toch de openheid die een loft heeft en tegelijkertijd creƫer je een afscheiding tussen ruimtes in je interieur. Zo heb je een duidelijkere inrichting en dus ook meer overzicht in je loft.

Te gek: deze industriƫle loft heeft een toffe kleur blauw op de muur

4. Geribbelde glazen deuren voor de badkamer

Voor de badkamer wil je het liefst natuurlijk niet dat je alles ziet. Kies dus voor een soort glas waardoor je alleen je silhouet kunt zien om toch wat meer privacy te hebben en het nooit mis kan gaan met onverwacht bezoek. Of kies een dichte deur voor de badkamer voor zekerheid en combineer het met een glazen douchedeur.

5. Designer deuren

Wij vinden deze heel tof! Als je goed zoekt kom je echt pareltjes van designs tegen. Het nadeel alleen is dat ze moeilijk te vinden zijn en moeilijk te verkrijgen. Maar inspiratie kan je er zeker aan op doen met deuren als deze. Aan een modern interieur geven ze een natuurlijke look.

6. Glazen deuren waar je zen van wordt

Ook hier heb je een mooie natuurlijk look die door de deuren schijnt. Het geeft het interieur een rustige uitstraling en zal daardoor heel mooi staan in een Japandi interieur. Vooral in ruimtes met tatami matten op de vloer wil je zulke glazen deuren wel hebben.

7. Verberg je washok achter glazen deuren

Als je niet veel ruimte hebt voor een washok kan je ook een glazen wand voor je wasmachine en droger zetten om het mooi in je interieur te verwerken.

En als je niet wilt dat iedereen ertegenaan kijkt kan je voor een frosted glass kiezen door het bijvoorbeeld zelf mat te sprayen.

Deel jouw wasruimte slim in aan de hand van deze leuke ideeƫn

8. Vouwbare deuren

Houd je van een afwisselend interieur? Dan wil je eigenlijk vouwbare glazen deuren. Dan heb je naast de optie open of dicht ook nog een halfopen optie die je misschien nog wel mooier vindt. Je deuren niet helemaal inklappen kan juist heel elegant staan.

Glazen wanden en deuren in huis zijn dus enorm trendy en wij zijn fan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
8 interieurs met glazen deuren waar je zelf al te graag in huis door zou gluren
Sluiten