Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 24 okt 2020

Interieurfotografie met je smartphone: zo maak je foto’s ‘Instagram-ready’

Interieurfoto’s maken met je telefoon, dat kan je wel. Je hebt je huis helemaal opgeruimd, de belichting is goed en je foto is mooi geworden. Maar hoe bewerk je die foto nou op precies de juiste manier, zodat je meubels en accessoires helemaal tot hun recht komen? Roomed to the rescue.

Heb je het foto’s maken zelf nog niet helemaal onder de knie? Dan verwijzen we je eerst door naar dit artikel, waar we je de kneepjes van het vak leren: zo maak je de mooiste interieurfoto’s voor op Instagram.

Zo bewerk je interieurfoto’s op je telefoon

Het handige aan interieurfotografie is dat hetgeen wat je op de foto wilt zetten toch al stil staat. Je kunt dus lekker de tijd nemen om een mooie compositie te maken. Verschuif je accessoires of maak een goede verdeling door bepaalde accessoires te verhogen met een stapel magazines of gekleurde doosjes. Heb je een goede foto gemaakt? Dan is het tijd om ‘m te bewerken.

Rechte lijnen

Heel belangrijk om rekening mee te houden: horizontale lijnen werken het beste als ze ook écht horizontaal zijn. Je kunt foto’s altijd een beetje draaien om rechte lijnen te behouden. Er is niets storenders dan een scheve lijn die recht had moeten zijn.

Leer werken met apps

Een van onze favoriete apps is Snapseed. Met deze app kun je heel gemakkelijk objecten uit de foto verwijderen of het beeld helderder maken. Wij gebruiken voornamelijk de opties ‘egaliseren’, ‘afstellen’ en ‘selectief’. Onze vrienden van Want vertellen je in dit artikel over foto’s bewerken stap voor stap welke handelingen je kunt verrichten om tot het beste resultaat te komen.

Stel, je hebt een prachtige foto gemaakt, maar er staat een wit stopcontact op de foto. Die wil je het liefste weg hebben. Met de ‘egaliseren’-functie verdwijnt ‘ie als sneeuw voor de zon.

Daarnaast maken we een interieurfoto vaak wat helderder door te spelen met het contrast en de witbalans in de app Afterlight. Zo zorg je ervoor dat kleuren beter tot hun recht komen. De opties in Instagram zelf zijn hier trouwens ook geschikt voor – het is maar net wat jij het prettigste vindt werken.

Schaduwen

Het is niet gek dat er in je foto’s soms wat schaduwen te zien zijn, maar helaas krijgen schaduwen vaak een ‘gelige gloed’. Daar zijn wij niet zo’n fan van en dus maken we onze interieurfoto’s vaak ietsje koeler door de temperatuur aan te passen. Dit kan in verschillende apps, en zelfs op Instagram zelf.

Overdrijf niet

De laatste tip die we je graag mee willen geven: overdrijf niet. Foto’s worden er niet mooier van als je ze té erg bewerkt. Blijf zo dicht mogelijk bij de realistische kleuren van je interieur, dat zorgt uiteindelijk voor het mooiste resultaat.

Binnenkijkers op Roomed om inspiratie op te doen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Interieurfotografie met je smartphone: zo maak je foto’s ‘Instagram-ready’
Sluiten