Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tips 1 jul 2020

Show it – zo maak je de mooiste interieurfoto’s voor op Instagram

Interieurfoto’s maken is echt een vak apart. Er zijn niet voor niets een heleboel fotografen die hier zich compleet in hebben gespecialiseerd. Maar als je de kunst wil nadoen, voor bijvoorbeeld je Instagram account, dan hebben wij een aantal handige tips voor je. Je interieur fotograferen wordt zo een stuk gemakkelijker.

Of je nu schiet met je smartphone of met een camera, het lukt je vast en zeker! Enne, volg je Roomed al op Instagram voor toffe interieur-inspiratie?

Je interieur fotograferen in 5 stappen

1. Interieur fotograferen? Gebruik het liefste daglicht

Zet alle lampen uit, want deze zorgen voor een gekke, gele gloed in je foto’s. Vooral wanneer je interieur bestaat uit hele lichte of hele donkere kleuren is dat zonde. Gooi de gordijnen open en laat de zon in je voordeel werken.

Is de foto toch iets te donker geworden? Werk de belichting dan bij in bijvoorbeeld Lightroom of Photoshop. Gebruik je je smartphone? Dan zijn er een aantal handige apps waarmee je elke foto beter kunt maken.

2. Zorg ervoor dat je de basics van fotografie kloppend hebt

Want van scheve foto’s en foto’s die gemaakt zijn tegen direct zonlicht in wordt niemand blij. Het staat een beetje slordig en daarnaast leidt het al snel de aandacht af. Is je foto toch per ongeluk niet helemaal horizontaal? No worries, in elke app of software kun je ‘m gemakkelijk rechttrekken.

3. Leg op een subtiele manier de focus op kleur

Heb je een interieur met een monochroom of ton sur ton kleurenpalet? Voeg dan iets kleurigs toe aan de foto. Bijvoorbeeld een felgekleurd meubel, een grote plant of een schilderij. Dat je dan speciaal voor de foto je interieur een beetje hebt veranderd, zeg je gewoon tegen niemand.

4. Voeg een spannend element toe

Het grootste voordeel van interieurfoto’s maken is dat je geen rekening hoeft te houden met bewegende objecten, huisdieren of personen. Je hebt dus ruim de tijd voor die éne perfecte foto. Maar wanneer je de foto echt spannend en bijzonder wil maken, doe je er goed aan om toch iets meer toe te voegen aan de foto dan enkel meubels en accessoires.

Bij een flat lay staat het altijd heel mooi om handen in beeld te hebben. En hoe leuk is het om je huisdier in beeld te brengen? Nog een voordeel: een kat of een hond zorgen sowieso voor meer likes, ha.

5. Houd het clean and simple

Waarschijnlijk heb jij, net als ieder ander, ook veel praktische dingen in de ruimte staan. Denk aan de afstandbediening, een stapel post of andere rondslingerende troepjes. Ruim dit even op voordat je de foto maakt. Klink logisch, maar wordt nog wel eens vergeten.

Nog meer tips voor de mooiste interieurfoto’s:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Show it – zo maak je de mooiste interieurfoto’s voor op Instagram
Sluiten