Te leuk: dit vetplantje heeft de vorm van een paashaas (leuk voor Pasen!)

Precies wat we met Pasen nodig hebben: dit vetplantje heeft de vorm van een paashaas. Of misschien nog wel beter gezegd: tientallen kleine paashaasjes. Het lijkt net alsof de dit vetplantje onwijs veel konijnenoren heeft. En eerlijk is eerlijk, dit is toch té schattig?

Dat vetplantjes populair zijn is niet zo gek: ze zijn heel makkelijk te onderhouden, en ook nog eens gemakkelijk te stekken. Tel daar een hoge schattigheidsfactor op, en je hebt dit bijzondere plantje:

De officiële naam van het vetplantje is Monilaria, maar hij wordt in Nederland ook vaak het vetplantje met de konijnenoortjes genoemd. Als de ‘oren’ langer worden, kunnen er witte of roodroze bloemen in het plantje komen.

Ook een paashaas vetplant in jouw interieur?

Je kunt de zaadjes voor dit schattige vetplantje onder andere hier kopen. En dat voor een prikkie! Binnen de kortste keren staat jouw paastafel vol met deze schattige plantjes.

Houd je zelfs een vetplantje niet in leven? Dan zijn deze gemakkelijke kamerplanten vast iets voor jou. En als je je planten juist té veel water geef, vinden deze kamerplanten een plekje in jouw huis hartstikke fijn. Wist je trouwens dat deze paashaas-plant niet de enige plant is die soms gekke vormen aan kan nemen? Check deze planten vooral eens!

Reageer op artikel:
Te leuk: dit vetplantje heeft de vorm van een paashaas (leuk voor Pasen!)
Sluiten