Maud van Dijck
Maud van Dijck Interieur 9 okt 2021

Ga voor contrast in huis: kijk naar hoe het kan in deze spannende interieurs

Contrast in je interieur is eigenlijk een must (behalve als je voor een monochrome look gaat). Hierbij hebben we het niet alleen over contrastspelingen in licht, maar ook bijvoorbeeld textuur en vormen. Je kan op verschillende manieren met contrasten spelen om je interieur spannender te maken.

We hebben wat tips voor de verschillende contrasten die je kunt verwerken in je eigen huis.

Een interieur vol contrasten


Er zijn verschillende soorten contrasten die je in je interieur kunt verwerken en we hebben ze hieronder opgesomd:

  • Licht-donker contrasten
  • Zacht-hard contrasten
  • Rond-vierkant contrasten
  • Glad-ruw contrasten
  • Klein-groot contrasten

Licht-donker contrast

Bij een interieur waarin je speelt met licht en donker contrasten zijn licht hout en donkeren muren een goede keuze. Ook wil je extra aandacht besteden aan de lichtinval in iedere kamer.

In dit appartement wordt gespeeld met contrasten tussen licht en donker

Zacht-hard contrast

Denk aan zachte kussens en dekens op een harde leren bank en je krijgt wel het goede idee. Met een zacht-hard contrast kan je lekker met verschillende texturen spelen. Vooral grote meubels met een ruwe uitstraling gecombineerd met zachte accenten zorgen voor een mooi contrast in je interieur.

Rond-vierkant contrast

Geometrische vormen kunnen ook heel leuk gebruikt worden om contrasten in je interieur aan te brengen. Je kan ervoor kiezen om kleine accenten aan te brengen door middel van een vierkante bijzettafel in de hoek en een ronde stoel ernaast. Of je kan echt volop met de vormen te spelen door voor colorblocking te kiezen.


Colorblocking is ideaal voor het accentueren van rond-vierkant contrasten zoals je hierboven kan zien. Met zo’n pops of color van verschillende kleuren wordt je aandacht nog meer getrokken. Je kan het zo zelf op de muur verven als je nog een paar potten verf over hebt.

Glad-ruw contrast

Je zag deze ook al wat in het interieur met de zacht-hard contrasten. Wat niet raar is aangezien deze contrasten elkaar complimenteren.

Maar neem de houten leren stoel als voorbeeld. Het gladde hout contrasteert mooi met de ruwe lederen bekleding. En hetzelfde geldt het voor het verschil tussen de gladde vloertegels en de onafgewerkte look van de zwarte muur.

Klein-groot contrast

Deze laat je interieur er waarschijnlijk het meest speels uitzien van de verschillende contrasten. Kijk maar naar de grootte van deze lamp in verhouding met de tafel. Het cre├źert een komisch effect waardoor het ook meteen wat stijfheid weghaalt. Het is ook de ideale look als je zelf wel van wat grapjes houdt.

Dit monochrome appartement heeft het mooiste uitzicht ooit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Worthing Court

Reageer op artikel:
Ga voor contrast in huis: kijk naar hoe het kan in deze spannende interieurs
Sluiten