Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Woonkamer 9 sep 2020

3 dingen die je nú kan doen om je interieur een designer boost te geven

Hoewel we bij Roomed graag denken dat we experts zijn op het gebied van interieur, is het soms ook fijn om het over te laten aan de échte experts. Marlies Novica is zo’n expert die met haar bedrijf ExpatHome behoorlijk lekker bezig is. Marlies is ervan overtuigd dat een fijn huis helpt balans te vinden in drukke levens. Vandaag praat Marlies ons bij over het geven van een designer boost aan je interieur.

Droom jij ook regelmatig weg bij die prachtige designer interieurs met die heerlijke sferen en waar alles zo mooi bij elkaar past? En kijk je vervolgens om je heen en denk je dan ‘Goh, jammer’? Dan heb ik goed nieuws voor je. Er zijn namelijk 3 dingen die je nu direct kan doen om je eigen ‘goh, jammer’ interieur een designer boost te geven.

Stroop die mouwen maar op en let’s get to it!

Zo geef je jouw interieur een designer boost

1. Grondig ruimen

Iets wat alle interieurs met een designer gevoel gemeen hebben is dat er geen prularia rondzwerft. Begin dus met opruimen en ga vooral lekker rigoureus te werk. Gooi weg wat je niet gebruikt en berg zoveel mogelijk op. De items die achterblijven moeten in het kleurenpallet passen wat je voor ogen hebt. Als dit niet het geval is, berg je ze dus op.

Wees streng voor jezelf en treuzel niet. Als je bij ieder prulletje een trip down memory lane maakt, ben je over drie weken nog niet klaar. Als je echt twijfelt over een item, berg je het gewoon op in plaats van het weg te doen.

2. Functioneel minimalistisch

Zorg ervoor dat al je spullen een vaste plek hebben en zet ze terug als je ze gebruikt hebt. Je mooiste items krijgen natuurlijk een ere plek maar wees ook niet bang voor lege plekken. Voel vooral niet de behoefte om alle randen, planken en vensterbanken vol te zetten. Door je items te groeperen in een mooie compositie en de ruimte eromheen leeg te laten zorg je er juist voor dat je items goed zichtbaar zijn en echt iets toevoegen aan je interieur.

Als je niet sterk bent in composities maken kun je het simpel houden door groepjes van drie te maken. Bijvoorbeeld 3 grote posters aan de wand, drie grote dezelfde windlichten in de vensterbank en een set van drie kussens aan weerszijde van de bank. De regel van drie kan je namelijk áltijd toepassen.

3. Fake it till you can buy it

Het kunnen kopen van luxe designer items is niet voor iedereen weggelegd. De items die je zelf hebt hoeven niet duur te zijn als ze maar een luxe uitstraling hebben. Verzamel al je decoratie en bekijk het kritisch. Het is belangrijk dat als eerst de items eruit pikt die goedkoop ogen.

Bedenk ook dat je liever een groot windlicht neerzet dan een groep kleine en verschillende theelichtjes. Kies een sfeer die past bij de spullen die je al hebt en hou dit vast. Maak interessante combinaties van verschillende structuren die passen binnen de sfeer. Berg de items die niet in de sfeer passen op. Denk groots en minimalistisch. Dan moet het lukken!

Extra tip: ooit een designer interieur gezien zonder bloemen? Ik ook niet. Dus hup, naar de dichtstbijzijnde bloemenstal!

Vorige blog van Marlies gemist? Deze ging over het stylen van je werkplek (als een pro!).

Interieur stylist Marlies Novica heeft een duidelijke missie: mensen verliefd laten worden op hun eigen huis. Met haar bedrijf ExpatHome laat ze Amsterdamse expats kennis maken met onvervalste Hollandse gezelligheid door middel van warme interieur ontwerpen. “Of mijn ontwerpen Instagram waardig zijn, interesseert me niet zo. Ik wil graag een plek creëren waar iemand juist even kan ontsnappen van alles wat van ze verwacht wordt en lekker kan ontspannen. Het belang van rust wordt vaak over het hoofd gezien. Zonde vind ik dat.” Dit artikel verscheen eerder in 2018.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
3 dingen die je nú kan doen om je interieur een designer boost te geven
Sluiten