Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 5 sep 2018

Op de boekenplank: het koffietafelboek ‘Volume’ van Patrick Kooiman

Een nieuwe rubriek op Roomed. In ‘Op de boekenplank’ nemen we een kijkje in de meest prachtige boeken op het gebied van interieur en planten. Er zijn namelijk talloze koffietafelboeken die we maar al te graag in het zonnetje zetten. Interieur, design, architectuur of een urban jungle: alles komt voorbij in deze rubriek. We trappen af met Volume van Patrick Kooiman, beter bekend van zijn blog Interiorator.

‘Let Europe’s Finest Style Experts Spice up your home’, staat er op de kaft van Volume. Dat upspicen komt wel goed, als we de kleuren in het boek moeten geloven. Deze zijn namelijk fel, kleurrijk en een likje neon roze verf. Gedurfd en héél tof.

interieur boek volume patrick kooiman

Patrick Kooiman noemt zijn eigen interieurstijl luid, kleurrijk, sophisticated, maar wel met een edgy randje. Dat is dan ook precies wat we terug zien in het koffietafelboek dat door hem is samengesteld. Het boek is niets voor jou als je van een rustig, minimalistisch interieur houdt. Maar ga je voor een beetje bold in huis? Dan kan je hier ontzettend veel inspiratie uit halen.

Een kijkje in het boek Volume

Ben je niet bang voor roze muren, paarse stoelen en een mosteldgeel tapijt, het liefst nog met elkaar gecombineerd ook? Wij delen alvast een voorproefje uit dit kleurrijke boek met je.

interieur boek volume patrick kooiman
interieur boek volume patrick kooiman
interieur boek volume patrick kooiman
interieur boek volume patrick kooiman
interieur boek volume patrick kooiman

Niet alleen knappe plaatjes

Zoals op de foto’s te zien bestaat het boek niet alleen uit de meest prachtige foto’s, maar wordt er ook veel over de foto’s verteld. Patrick geeft tips en tricks uit zijn eigen leven die de foto’s mooi ondersteunen. Dat maakt het boek ontzettend persoonlijk – iets wat wij heel erg kunnen waarderen.

Daarnaast interviewde Patrick verschillende Europese stijlmeesters. Zij vertellen hun verhaal en delen tips die jij in je eigen interieur kunt toepassen. Je moet er wel van houden om in het Engels te lezen, want Volume is alleen beschikbaar in een Engelse uitvoering.

Binnenkijken bij Patrick Kooiman thuis

Enne, benieuwd hoe het er bij Patrick thuis uitziet? Wij vonden dit filmpje van &C waar Patrick in zijn eigen opvallende interieur geïnterviewd wordt.

Volume – Patrick Kooiman
ISBN: 9789401442701
Prijs: €39,99

Fan van zo’n kleurrijk interieur? Dan vind je deze artikelen vast ook leuk:

Foto’s door Maaike Kooijman.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Op de boekenplank: het koffietafelboek ‘Volume’ van Patrick Kooiman
Sluiten