Merve Ozturk
Merve Ozturk Interieur 16 feb 2021

Van A tot Z een nieuw huis: zo maak je jouw interieur helemaal af

In de rubriek ‘Van A tot Z een nieuw huis’ gaan we gedetailleerd in op alles wat komt kijken bij het kopen van een nieuw huis. Er valt veel te regelen, waardoor je het overzicht wel eens kan kwijtraken. Juist dan wijst Roomed’s rubriek je de weg. Vandaag delen we de ultieme tips zodat jij je interieur kan afmaken.

Er zijn namelijk bepaalde items die ervoor zorgen dat jouw interieur één geheel vormt – zodat jij je thuis kunt voelen in je eigen (nieuwe) huis!

Op deze manieren kan je jouw interieur helemaal afmaken

Hang gordijnen op

Raamdecoratie is ontzettend belangrijk voor de sfeer in een ruimte. Wacht met het kiezen van je gordijnen tot je weet welke kleuren je vloer, muren en meubels gaan bevatten. Zo weet je ook direct in welke stijl je kan zoeken en welke kleur(en) je gordijnen moeten zijn.

Het is namelijk belangrijk dat je alles zo goed mogelijk op elkaar afstemt zodat je een goede balans hebt in je interieur. Zo kan je ervoor kiezen om je gordijnen juist neutraal te houden en je meubels te laten opvallen, maar het kan ook net zo goed dat je kiest voor een neutraal interieur en juist je gordijnen in een opvallende kleur neemt zodat het echte eyecatchers zijn.

Hallo nieuwe look in huis – 6 handige tips om je gordijnen te verven

Zorg voor goede verlichting

Verlichting bepaalt functionaliteit, sfeer en uitstraling in een ruimte. Het is dus aan te raden om een lichtplan te maken. Bepaal eerst waar je alle meubels wilt zetten en waar elke ruimte voor biedt. Zo kan je een leeshoekje hebben waar je liever gedimd licht wilt, of een eetkamer met basisverlichting.

Door te zorgen voor verschillende soorten verlichting kan je gebruikmaken van verschillende lichtvormen voor bepaalde doeleinden. Zo kan je gaan voor basisverlichting, maar ook voor sfeerverlichting of taakverlichting (zoals bijvoorbeeld een bureaulamp).

Sfeervolle verlichting in de gang voor een warm welkom

Vul kale plekjes op

Heb je een lege hoek in huis? Dan kan het de sfeer van de ruimte verpesten. Probeer lege plekjes op te vullen door er bijvoorbeeld een mand met plaids neer te zetten. Ook kan je een decoratief kastje met leuke woonaccessoires plaatsen. Liever één eyecatcher? Ga dan voor een comfortabele fauteuil of de populaire peacock chair.

Geef je muren wat leven

Last but not least: ook kale muren kunnen ervoor zorgen dat je huis er niet afgemaakt uitziet. Als je ook niet veel meubels hebt staan kan het ontzettend gaan galmen in huis – en geloof ons, dat is wel het laatste wat je wilt.

Hang wat leuke lijstjes op (of maak een opvallende gallery wall), maak gebruik van een muurkleed of ga voor een accentmuur door druk behang te bevestigen of je muur te schilderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Van A tot Z een nieuw huis: zo maak je jouw interieur helemaal af
Sluiten