Maud van Dijck
Maud van Dijck Restaurant 22 aug 2021

Laat je dit weekend verrassen in Assen bij een van deze 7 restaurants

Liefde gaat door de maag, maar het oog wil ook wat. Daarom delen we elke week de leukste restaurants met je – we mogen je dit keer verblijden met Assen. Naast de TT Assen heb je er ook het Drents Museum en het Duurzaamheidscentrum (leuk en leerzaam voor de kids).

Na zo’n gezellige dag uit in Assen wil je natuurlijk ook even lekker smullen. Wij hebben weer de leukste restaurants voor je uitgekozen.

7 leuke restaurants in Assen

1. Restaurant Liff

Bij Liff in Assen kan je lekker lunchen of dineren in stijl. Wij vinden de kleurencombinatie van het gele decor samen met de lampen die blauw licht geven heel tof. Het blauwe licht creëert ook een mooie gloed in het restaurant.

Adres: Brink 14, Instagram

2. Restaurant Jasmijn Garden

Bij Jasmijn Garden kan je genieten van de Chinese keuken in een interieur met een oosterse sfeer. De mooie kersenbloesem kunstbomen en rode lantaarnlampen dragen hier wel aan bij. Er is genoeg keuze hier aangezien het restaurant drie opties biedt:

  • Wok Live Cooking & Buffet
  • Asian Fusion & Grill
  • Ă€ La Carte

Met een wat kleinere groep vrienden is Asian Fusion & Grill een aanrader, omdat ze daar volgens een shared-dining concept werken. Zo kan je met je vrienden proberen de kaart af te werken en hapjes te proberen die je anders niet snel zou kiezen.

Met meer dan 100 gerechtjes moet je misschien wel een paar keer terugkomen voordat je ze allemaal hebt gehad.

Adres: De Korenaar 22C, Instagram

3. Restaurant Balkan Grill

Een leuke keuze is Restaurant Balkan Grill wanneer je een keer niet voor de typische populaire keukens wilt gaan. En het is zeker zo lekker met het bekendste Balkangerecht cebabcici op de kaart en hun huisgemaakte tzatziki.

Het mooie stenen interieur met zijn rustieke ervaring voegt ook echt toe aan je diner en zorgt ervoor dat je tot laat wilt blijven zitten.

Adres: Groningerstraat 61, Instagram

4. Restaurant Touché

Bij Touché in Assen kan je buiten en binnen lekker uit eten. Hoewel het binnen misschien wat aan de kleinere kant is, hebben ze het stijlvol ingericht met een paarse touch.

Ze bieden hier ook Touche Thuis aan wat heel leuk kan zijn als je een vakantiehuisje hebt geboekt. Een gastvrouw komt dan zelfs de gerechten klaarzetten en geeft er uitleg over.

Na afloop van jullie diner komt ze ook de borden weer ophalen. Lekker thuis uit eten gaan zonder afwas dus.

Adres: Markt 20, Instagram

5. Restaurant Ponderosa

Bij het Roemeense Restaurant Ponderosa heeft een gezellig rustiek interieur. Er staat een indrukwekkende houten bar in het restaurant. Verder heeft het restaurant ook een groot terras en kan je ook na je eten gaan midgetgolfen.

Adres: Rode Heklaan 5, Instagram

6. Restaurant Dapper

Ga naar Dapper als je lekker wilt fietsen op je vakantie. Ze bieden namelijk een leuk happen en trappen arrangement aan. Geen zin om te fietsen? Dan kan je gewoon in dit rustgevende interieur zitten en heerlijk genieten van een lunch of diner.

Adres: Stadsbroek 17

7. Restaurant Yankee Doodle

Wil je van je etentje ook een hele uitstap maken met de kids? Reserveer dan bij Yankee Doodle in Assen. Het kleurrijke interieur laat het Amerikaanse restaurant er meer als een kermis of attractiepark uitzien.

Het is dus ook ideaal voor kinderfeestjes met de kidsclub die ze in Assen hebben waar ook een animatieteam aanwezig is. Zij kunnen ook heel leuk schminken.

Adres: Borgstee 9, Instagram

Hotspot: het kleurrijke interieur van bar & restaurant The Commons in Amsterdam

restaurants assen pinterest
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Laat je dit weekend verrassen in Assen bij een van deze 7 restaurants
Sluiten