Maud van Dijck
Maud van Dijck Restaurant 2 aug 2021

Op vakantie in eigen land: 7 x lekker uit eten in Leeuwarden

Liefde gaat door de maag, maar het oog wil ook wat. Daarom delen we elke week de leukste restaurants met je – de stad van deze week is Leeuwarden. Met deze leuke hotspots heb je na dit artikel misschien al je volgende vakantiebestemming uitgekozen!

De bekendste route door Friesland is natuurlijk die van de Elfstedentocht, maar wij doen liever een 11-restaurantjes-tocht. We selecteerden er alvast 7 voor je.

7 van de leukste restaurants in Leeuwarden

1. Stek

Bij Stek in Leeuwarden kan je heerlijk aan water te lunchen. Het restaurant bevindt zich in het oude bruggenhuis en heeft een mooi terras dat op de brug en het water uitkijkt.

Wil je een uitje op het water wagen? De Stek biedt verschillende arrangementen aan waar een paar uur varen zijn inbegrepen. Zo kun je Leeuwarden op een andere manier verkennen.

Adres: Harlingersingel 2, Instagram

2. Eetcafé Spinoza

Wil je middenin de binnenstad van Leeuwarden op het terras? Dan zit je bij Eetcafé Spinoza aan het juiste adres. En als je niet zo graag in de drukte zit, kun je ook mooi in de binnentuin van dit prachtige oude pand eten. Het rustieke interieur weerspiegelt dit ook en geeft een warme sfeer aan het restaurant.

Adres: Eewal 50-52, Instagram

3. Bar Bistro DuCo

Ben jij een echte liefhebber van de industriële stijl? Dan zal je houden van het stoere, robuuste interieur in Bar Bistro DuCo. De perfecte spot om van een heerlijk diner na te genieten van wat drankjes. Het restaurant bevindt zich in een gebouw wat ooit de oude Hofschool van Leeuwarden was.

Adres: Hofplein 29, Instagram

4. Roast

Een avondje Roast kan bij dit restaurant niet op de kaart missen. Binnen kun je dan langs deze prachtige kunstwerken je laten verrassen door een creatieve chef. Als je liever buiten wilt zitten kun je voor een barbecue in hun eigen binnentuin gaan of gewoon je eigen favoriet op de kaart uitkiezen.

Adres: Nieuwestad 63, Instagram

5. Restaurant élevé

Ben jij een fine diner en toevallig in het hoge noorden van Nederland, neem dan plaats in élevé dat op een halfuur loopafstand van het centrum. Zoals de Franse naam suggereert brengen ze het eten hier naar een verhoogd niveau. Het verfijnde interieur straalt dit ook zeker uit en Michelin heeft dit (jammer genoeg zonder ster) erkend.

Adres: Heliconweg 52, Instagram

6. Restaurant Wannee

Helaas is Restaurant Wannee in de zomervakantie gesloten. Het zou zonde zijn om het daardoor niet te noemen als je straks weer heerlijk in dit groene interieur van een lichte lunch kunt genieten.

Het is ideaal als je wel van een wandeling houdt, want het ligt iets buiten het centrum vlakbij het Rengerspark. Maar wanneer gaat Wannee weer open? Vanaf 30 augustus, dus mocht je pas in september op vakantie gaan is dit een aanrader.

Adres: Rengerslaan 8, Instagram

7. Dr. Plant

Voor de veganisten onder ons hebben we (ook al is het geen restaurant) de Dr. Plant take-away. Er is overigens wel ruimte om buiten langs de stadsgracht te eten. Als je liever thuis eet kun je gemakkelijk online een bestelling plaatsen via het vertrouwde thuisbezorgd en dan komen ze het net zo graag bij je vakantieverblijf bezorgen.

Adres: Willemskade 60B, Instagram

In de buurt van Zwolle? Ga lekker uit eten bij een van deze hotspots!

pinterest uit eten hotspots Leeuwarden
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Op vakantie in eigen land: 7 x lekker uit eten in Leeuwarden
Sluiten