Maud van Dijck
Maud van Dijck Restaurant 8 aug 2021

Even naar Apeldoorn dit weekend? Ga uit eten bij een van deze 7 restaurants

Liefde gaat door de maag, maar het oog wil ook wat. Daarom delen we elke week de leukste restaurants met je – deze week is het Apeldoorn! Na een dagje Apenheul of een bezoek aan het CODA museum heeft Apeldoorn genoeg plekken waar je lekker uit eten kan.

Met deze lijst weet je zo welke restaurants in Apeldoorn je moet bellen voor als je een keer een etentje wilt reserveren!

7 keer uit eten in Apeldoorn

  1. Sizzles at the Park

  Restaurant Sizzles at the Park ligt nog net in de binnenstad schuin tegenover het Oranjepark. Voor als je een keer een avondje sip, dine en chill wilt, is dit de plek. Ze hebben namelijk een aparte ‘chill’ ruimte waar je kan genieten van eten uit de Nikkei-keuken, wat een mix van Japans en Peruaans is.

  Het interieur heeft hele leuke planten (wat wij natuurlijk kunnen waarderen) en daardoor een frisse uitstraling.

  Adres: Kerklaan 17, Instagram

  2. Green Leaf Restaurant

  Als je een keer sushi wilt eten dan is het Green Leaf Restaurant in Apeldoorn een goede keuze. Wij houden wel van een all-you-can-eat sushi diner wat je hier ook kan combineren met een filmavond bij de bioscoop. Heb je iemand in je vriendengroep die niet van sushi houdt? Laat het je dan niet tegenhouden, ze hebben een uitgebreide kaart met genoeg andere opties.

  Het restaurant is namelijk ideaal voor groep reserveringen. Wat zeker te zien is aan het ruime interieur, maar onze blik wordt toch meer getrokken naar de leuke hanglampen die ze hebben!

  Adres: Nieuwstraat 283C, Instagram

  3. Jules Verne

  Eet de wereld rond in Apeldoorn in Jules Verne! Iedere maand hebben ze een nieuw 5-gangen menu (vegetarische optie mogelijk) naast hun vaste dinerkaart.

  Met het warme, sfeervolle interieur kan je van een lekkere lunch of een heerlijk diner genieten.

  Adres: Raadhuisplein 3, Instagram

  4. Rembrandt Lunchroom & Wijnbar

  Voor een avondje lekker wijnen, wijnen, wijnen ga je naar het Rembrandt. Deze hippe lunchroom en wijnbar heeft zo’n groot wijnassortiment dat je wel meerdere avonden op rij langs moet komen als je de hele kaart af wilt gaan.

  Het heeft ook een mooi terras waar je in de zomer goed gebruik van kan maken! Binnenin heeft het een stijlvol een kleurrijk interieur met retro vibes.

  Adres: Markstraat 3, Instagram

  5. De Heerlijckheyt Het Loo

  Restaurant De Heerlijckheyt Het Loo mag dan lekker fout zijn in het Nederlands, maar met het eten is er niks mis! Naast een uitgebreide menukaart bieden ze een verrassinsgmenu aan, een maandmenu én een apart vegetarisch menukaart (ook met de optie voor een verrassingsmenu), genoeg keuze dus!

  Het restaurant heeft een rijke geschiedenis wat past bij de rijkgekleurde paarse muren en het chic interieur met uitzicht op Paleis Het Loo.

  Adres: Koningstraat 1, Instagram

  6. Don Quichote

  Laat je niet door de Instagrampagine misleiden, het Don Quichote is een klassieker! Het monumentale pand ligt in het hart van Apeldoorn met gastvrij personeel waar je lekker en betaalbaar kan eten.

  Wil lekker buiten zitten, maar wel wat privacy? Het restaurant heeft ook een leuke binnentuin waar je een plaats kan reserveren.

  Adres: Van Kinsbergenstraat 3, Instagram

  7. Huisje James

  Voor de natuurliefhebber is restaurant Huisje James waarschijnlijk de winnaar van deze lijst. Het huisje ligt dan ook buiten Apeldoorn, maar het is in samenwerking met hotel Cantharel mocht je nog geen overnachting geboekt hebben.

  Het is zeker de moeite waard als je naar de mooie locatie en de rustieke uitstraling van het restaurant kijkt. Misschien een idee voor de heenweg als je pas in de namiddag aanrijdt?

  Adres: Van Golsteinlaan 20, Instagram

Op vakantie in eigen land: deze tiny houses vind je gewoon in Nederland

uit eten hotspots apeldoorn
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Even naar Apeldoorn dit weekend? Ga uit eten bij een van deze 7 restaurants
Sluiten