Redactie
Redactie Restaurant 24 jul 2021

In de buurt van Zwolle? Ga lekker uit eten bij een van deze hotspots!

Liefde gaat door de maag, maar het oog wil ook wat. Daarom delen we elke week de leukste restaurants met je – en we trappen vandaag af met hotspots in Zwolle. Get ready to get hungry, want de onderstaande foto’s zien er geweldig uit. Dat wordt een tripje naar Zwolle!

Vakantie in eigen land is de trend geworden, dus wie kan nu nog zeggen dat jouw vakantie in Nederland saai is. En laten we eerlijk zijn, wie heeft er nu het meeste van Nederland al gezien?

7 van de leukste restaurants in Zwolle

Neem nou bijvoorbeeld Zwolle, een stad met een historische binnenstad vol met leuke winkels. Na de hele dag in Zwolle te wandelen krijg je natuurlijk wel honger (zeker als je flink geshopt hebt) en ben je misschien iets te moe om zelf de restaurants op te zoeken, maar daar helpen wij je bij!

Blijf lekker zitten en lees over de leukste eetplekken in Zwolle.

Lots & More

Perfect om voor het shoppen te ontbijten, of na je al geslaagd bent te lunchen, want het bevindt zich in een van de leukste winkelstraten van Zwolle. Eerst onder de naam Lots & Yoghurt, werd het vrij snel duidelijk dat er vraag naar meer was, want mensen konden er geen genoeg van krijgen. Dit komt ook niet als een verrassing, neem maar eens een kijkje op hun Instagram en je weet waar jij Lots & More wilt brunchen als je een keer in Zwolle bent.

Adres: Sassenstraat 49, Instagram

Gillende Keukenmeiden

Met zo’n naam konden we deze lunchspot niet van deze lijst weglaten. De zelfgemaakte taarten zijn om voor te gillen en een heerlijke high-tea kun je hier ook reserveren. Daarnaast staat er ook een veganistische burger op de kaart. De Gillende Keukenmeiden heeft ook een leuk terras in de tuin waar je van de biologische en lokale lekkernijen die ze aanbieden volop kunt genieten.

Adres: Meerminneplein 7, Instagram

Os en Peper

Wij houden van deze prachtige muur in combinatie met de industriële look van Os en Peper. De gerechten zijn ook kleine kunstwerken op je bord, dus echt culinair genieten! Ze werken veel met streekproducten zowel als seizoen producten en hebben een compleet nieuw 5-gangen menu elke twee maanden, helaas houdt dit wel in dat ze geen veganistische of lactose-vrije opties bieden.

Adres: Ossenmarkt 7, Instagram

Ingeburgerd

Echte Amerikaanse burgers konden niet ontbreken, vandaar Ingeburgerd wat je niet over. Het staat ook in grote letters binnen op de muur, zodat je niet snel zal vergeten waar je die heerlijke burgers hebt gegeten. Met dit weer kan het wel eens zijn dat je eerder buiten wilt zitten, maar dan raden we je aan om gewoon even een kijkje binnen te nemen aangezien ze meerdere toffe wanden hebben.

Adres: Nieuwe Markt 25, Instagram

Dogtails

Hotdogs & cocktails, oftewel Dogtails. Dit restaurant in het centrum van Zwolle is er ideaal voor om lekker op het terras van een zomerse cocktail en een (vega) hotdog te genieten Moet je dezelfde dag nog terug naar huis rijden? Hopelijk kun je binnenkort via de site ook cocktailboxen bestellen, zodat je thuis nog van je vakantie kan nagenieten.

Adres: Gasthuisplein 13, Instagram

Bluefinger

Ben je een voetbalfan, of misschien heb je aan het eind van de dag een lange winkeltrip goed te maken? Dan hoef je vlakbij het PEC-Zwolle stadion niet veel verder te kijken, want ze bieden bij Bluefinger ook wedstrijdarrangementen aan. Voor zakelijke diners of lunches met grote groepen is het ook een echte aanrader. Het culinaire restaurant heeft namelijk een chique en ruim interieur.

Adres: Stadionplein 20, Instagram

Bennies uit de Basis

Een pop-up restaurant in de oude IJsselcentrale van Zwolle? Wij vinden het te gek! Ook al ligt Bennies uit de Basis wat verder van het centrum aan de rand van Zwolle, het uitzicht en de unieke locatie maken een bezoek meer dan waard.

Bij Bennies bakken ze hun eigen pitabrood in de steenoven en hebben ze een voornamelijk vegetarisch menu. Als je van plan bent deze zomer in de buurt van Zwolle te zijn is het een echte aanrader, want na deze zomer zal het er niet meer staan!

Adres: IJsselcentraleweg 6

Nog niet uitgewinkeld in Zwolle, kijk dan ook eens naar de leuke kringloopwinkels:

Tijd voor een nieuw interieur? Bij deze kringloopwinkels in Zwolle moet je zijn

pinterest uit eten hotspots Zwolle
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In de buurt van Zwolle? Ga lekker uit eten bij een van deze hotspots!
Sluiten