Lotte Wullems
Lotte Wullems Talent 7 augustus 2017

5x Instagram accounts die je moet volgen voor je dagelijkse dosis inspiratie

Wij laten ons graag verliezen in de wonderlijke wereld van Instagram; een broedplaats voor fotografie, creativiteit en inspiratie. Urenlang kunnen wij scrollen door de eindeloze stroom aan Instagram accounts, zoekend naar foto’s van het lekkerste eten, de meest indrukwekkende plaatsen, de gaafste outfits én de mooiste interieurs – wat ons weer inspireert om zelf aan de slag te gaan met onze camera, om vervolgens (ook urenlang) te twijfelen over het perfecte filtertje. Graag steken wij jou aan met het Instagram-virus.

Elke twee weken delen wij met jou onze 5 favoriete Instagram accounts, goed voor een heerlijk begin van de week bomvol inspiratie! Bekijk hier onze favorieten van de vorige keer.

Vontrueba | @vontrueba
Deze feed is perfect voor iedereen die gek is op de combinatie van zwart-wit en mooie prints. Het gezicht achter dit account is een Spaanse architect en designer die in Londen woont. Op haar feed deelt ze prints die ze zelf ontwerpt, maar komen we ook regelmatig interieurs en architectuur tegen die haar inspireren. Een must-follow voor iedereen die van Scandinavische interieurs, marmer en groen houdt. Benieuwd naar de producten van Carmen? Die vind je in haar webshop.

Giuseppe Pepe | @pepedesign
Giuseppe is hoofddesigner bij een nightclub, maar op zijn Instagram plaatst hij alleen persoonlijk werk onder de hashtag #LoosingMyMind. Dat bestaat vooral uit foto’s van mensen zonder hoofd. Hij photoshopt de hoofden uit foto’s omdat hij niet houdt van ‘perfecte’ schoonheid. Om extra contrast te creëren plaatst hij de foto’s wél in een vaak perfecte omgeving. Wij zijn fan!

Ashley Alexander | @gatherandfeast
We waarschuwen je alvast: de foto’s van Gather & Feast zijn om van te watertanden. Deze feed staar vol prachtige food foto’s waar we spontaan trek van krijgen. Naast goed gestylede borden eten, zijn ook de producten eromheen mooi. Daarbij is dit een perfecte feed om inspiratie op te doen qua het stylen van een tafelsetting. Yum!

Daniel Taipale | @dansmoe
Deze fotograaf deelt plaatjes van zijn reizen die zo betoverend mooi zijn dat we ons soms bijna niet kunnen voorstellen dat zulke plekken echt bestaan. Daniel Taipale woont in Finland, maar reist regelmatig af naar andere plekken over de hele wereld en maakt daar foto’s van een vaak ongerepte natuur. Pas op: als je deze feed volgt, pak je het liefst vandaag nog het vliegtuig naar al deze mooie plekken.

Plants in decor | @plantsindecor
Een verzameling voor al je indoor planteninspiratie! Kan het wat jou betreft ook niet groen genoeg zijn in huis? Ga dan dit account volgen om je plantenlust te temmen.

Meer inspiratie
Roomed to the rescue: zo maak je de mooiste (Instagram) foto’s van je interieur

Reageer op artikel:
5x Instagram accounts die je moet volgen voor je dagelijkse dosis inspiratie
Sluiten