Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Tuin 19 oktober 2016

Insta talk: #urbangardens

Wij laten ons graag inspireren via Instagram. Ondertussen zijn we dan ook behoorlijk bedreven in het eindeloos scrollen langs de steeds groter wordende stroom aan foto’s van de mooiste interieurs, de meest indrukwekkende plekken en de mooiste designs. En met eindeloos bedoelen we ook echt eindeloos, soms wel uren lang! Dat levert inspiratie én gespreksonderwerpen op. In deze Insta talk: de mooiste #urbangardens.

Vorige week lazen wij op Bedrock een artikel waar we héél blij van werden. De burgemeester van Parijs, Anne Hildago, kwam namelijk met mooi nieuws. Hildago is al een tijd bezig om Parijs schoner en groener te maken en geeft Parijzenaars nu toestemming om een urban garden te maken. Ze roept de inwoners op hun creativiteit te gebruiken en hun muren en daken te begroeien met planten. De stad ziet er op toe dat dit netjes gebeurt en daarnaast worden de inwoners gevraagd om geen pesticiden te gebruiken en te kiezen voor planten die de bijenpopulatie ten goede doen.

Wij vinden het echt een fantastisch initiatief en kunnen niet wachten tot Parijs nog groener is. Wij zochten op #urbangardens en kwamen de mooiste voorbeelden tegen. Dan rest ons nu nog één vraag:
Beste meneer van der Laan, wanneer is Amsterdam aan de beurt?

>> Groene inspiratie: de hangende tuin

MEER LEZEN
De eigenaren van dit huis bouwden door ruimtegebrek hun tuin op het dak en dat ziet er echt te cool uit. En de gevel van dit huis in São Paulo wordt bedekt met ruim 9000 planten!

Reageer op artikel:
Insta talk: #urbangardens
Sluiten