Inspirationboost: botanische look in de eetkamer

Wil je de eetkamer een update geven? En ben je – net als wij – dol op planten en groen? Ga voor de botanische look! Style je eetkamer met veel planten, groene prints en natuurlijke accessoires. Zo maak je van je huis een kleine jungle. Wij zetten de mooiste inspiratiebeelden op een rijtje.

Je kunt de eetkamer een groene touch geven door bijvoorbeeld mooie bladeren in te lijsten. Wij gingen hier zelf ook mee aan de slag en beschrijven in dit artikel stap voor stap hoe je een palmblad inlijst.

Bron: Ruemag
Bron: Kinarino
Bron: Otoseq

Zet verschillende kamerbomen in grote potten in de eetkamer en hang planten op in plantenhangers. Een vloer van Portugese tegels is trouwens ook een gave toevoeging en door te kiezen voor kleuren als zeegroen en blauw versterk je de botanische look nog meer.

Bron: Luvern
Bron: Deko

Maak de botanische look helemaal af met natuurlijke materialen als linnen, grof katoen, faux fur, rotan en hout.

Bron: Bolaget

>> Moodboard: botanische lijsten

Heb je geen ruimte voor een aparte eetkamer en is jouw eethoek gewoon in de keuken? Ook daar kun je met een paar kleine planten en botanische prints gemakkelijk een groene sfeer creëren.

MEER LEZEN

Wil je de botanische look niet alleen in de eetkamer maar in de rest van je huis laten terugkomen? Neem dan dit fijne Scandinavische appartement als voorbeeld! Of shop de mooiste botanische prints onder de tien euro.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Inspirationboost: botanische look in de eetkamer
Sluiten