Inspirationboost: botanische look in de eetkamer

Joëlle Kraaij 16 aug 2016 Rooms

Wil je de eetkamer een update geven? En ben je – net als wij – dol op planten en groen? Ga voor de botanische look! Style je eetkamer met veel planten, groene prints en natuurlijke accessoires. Zo maak je van je huis een kleine jungle. Wij zetten de mooiste inspiratiebeelden op een rijtje.

Je kunt de eetkamer een groene touch geven door bijvoorbeeld mooie bladeren in te lijsten. Wij gingen hier zelf ook mee aan de slag en beschrijven in dit artikel stap voor stap hoe je een palmblad inlijst.

Botanische look

Bron: Ruemag

roomed eetkamer botanisch 10

Bron: Kinarino

Botanische eetkamer

Bron: Otoseq

roomed eetkamer botanisch 9

Zet verschillende kamerbomen in grote potten in de eetkamer en hang planten op in plantenhangers. Een vloer van Portugese tegels is trouwens ook een gave toevoeging en door te kiezen voor kleuren als zeegroen en blauw versterk je de botanische look nog meer.

Botanische eetkamer

Bron: Luvern

Botanische eetkamer

Bron: Deko

Maak de botanische look helemaal af met natuurlijke materialen als linnen, grof katoen, faux fur, rotan en hout.

roomed eetkamer botanisch 7

Bron: Bolaget

>> Moodboard: botanische lijsten

Botanische eetkamer

Botanische look

roomed eetkamer botanisch 4

Heb je geen ruimte voor een aparte eetkamer en is jouw eethoek gewoon in de keuken? Ook daar kun je met een paar kleine planten en botanische prints gemakkelijk een groene sfeer creëren.

Botanische eetkamer

Botanische eetkamer

Botanische eetkamer

MEER LEZEN

Wil je de botanische look niet alleen in de eetkamer maar in de rest van je huis laten terugkomen? Neem dan dit fijne Scandinavische appartement als voorbeeld! Of shop de mooiste botanische prints onder de tien euro.

Reageer op artikel:
Inspirationboost: botanische look in de eetkamer
Sluiten