Inspiratieboost: een statement met zwart in de slaapkamer

Toen wij het appartement van Marc en Nienke bezochten, viel ons direct de zwarte muur in hun slaapkamer op. Dat inspireerde ons om meer zwart in de slaapkamer te brengen.

Een geheel zwarte slaapkamer is misschien een beetje veel, maar met kleine details kun je ook een statement maken. Scroll verder voor inspiratie!

Bron: IK living

Om wat meer zwart in de slaapkamer te brengen, kun je kiezen voor een zwart dekbedovertrek. Met een klein budget kun je zo een enorm contrast maken. Er zijn veel manieren om je bed op te maken en in de foto’s hierboven is gekozen voor de makkelijke manier; een nonchalante look!

Bron: Sofa

Ook met een zwart bedframe maak je een statement. Je kunt kiezen voor een romantisch bed met spijlen of juist een stoer hemelbed. Wist je dat je bovenstaand hemelbed ook heel gemakkelijk zelf kunt maken? In deze DIY leggen we je uit hoe.

Bron: Bymallen

Bron: By Lassen

Ga je voor de subtiele aanpak? Kies dan voor zwarte gordijnen, accessoires of een mooie stoel. Het fijne aan accessoires is dat je ze voor een klein budget kunt shoppen en zo toch een nieuwe look creëert.

Bron: Cecilie

Bron: Etsy

Zwarte muren hebben een groots effect op je interieur en ook in de slaapkamer kan het veel doen voor de sfeer. Geef de achterwand van je bed een zwarte kleur en het zorgt voor een elegante look in combinatie met metallic accessoires. Combineer het juist met materialen als onbewerkt hout en leer voor een stoere mannelijke sfeer.

Fotografie door Iris Duvekot voor Roomed (tenzij anders vermeld).