Inspiratieboost: een warme woonkamer met aardse kleuren

Het jaar 2017 is begonnen en dat betekent dat er ook weer nieuwe interieurtrends zijn. We zetten het vele wit even aan de kant en gaan nu voor warmere tinten. Aardse kleuren kunnen heel uiteenlopend zijn, dus er zit zeker een tint bij die bij jou past!

Aardse kleuren zijn eigenlijk alle kleuren die we terug zien in de natuur. Dit kunnen bruin en grijstinten zijn, maar ook geel, blauw, groen of rood. Scroll snel verder voor inspiratie!

Bron: Hitta Hem

Bron: Minotti

Bron: Minotti

Je kunt er voor kiezen een heel neutraal kleurenpalet te nemen. Zorg er dan voor dat je genoeg afwisselt met stoffen en materialen om de kamer diepte en warmte te geven. Of voeg een aantal donkere elementen toe voor contrast. Bekijk daarvoor deze Colorboost.

Bron: H&M

Bron: H&M

Natuurlijk kun je ook kleur toevoegen voor een groter contrast. Kies dan voor (fellere) natuurlijke tinten zoals blauw, geel of groen. Dit geeft het geheel een fris effect. En natuurlijk kunnen planten ook niet ontbreken in een interieur met aardse kleuren. Deze kamerplanten blijven zelfs in de donkerste huiskamers in leven!

Bron: IKEA

Bron: Baxter

Maar ook met de aardse kleuren rood en bruin zorg je voor een fijne sfeer in huis. Wil je meer zien over deze tinten? Check dan ook dit moodboard de kleur terracotta in de hoofdrol!

Bron: Pia Ulin

Bron: Filippa K

Wil je meer inspiratie over de woontrends van 2017? Bekijk dan ook even dit moodboard.