Inspiratieboost: zo geef je jouw televisie een fijne plek in huis

Er is niks mis met een avondje bankhangen met een goede film – of een dag lang Netflixen. Maar laten we eerlijk zijn: die tv is nou niet bepaald een mooie eyecatcher. Gelukkig kan een stijlvol tv meubel al een hoop wonderen doen en de aandacht van het tv-scherm naar het meubel trekken. Om je wat inspiratie te geven laten wij zien hoe je die tv een fijne plek in huis kunt geven zonder dat het afbreuk doet aan je interieur.

Vind je ook de elektriciteitsdraden en snoeren van de televisie nogal storend? Bekijk dan even hoe je die lelijke draden kunt verstoppend.

Soms kan je iets het beste verstoppen door het in het middelpunt van de aandacht te plaatsen. Heb je dus ruimte voor een eye-catcher van een tv meubel, dan is dat helemaal geen gek idee. Met een groot wandmeubel zorg je niet alleen voor een rustige look, maar kan je de tv ook stijlvol wegwerken. En een groot tv meubel kun je ook prima gebruiken als handige room divider, dubbel voordeel dus!

Bron: Sigmar

Bron: Piet Boon

Niet alleen de televisie zelf kan een doorn in het oog zijn. Ook de kabels kunnen je uitzicht stevig verpesten en zorgen bovendien voor een rommelige look. Werk de kabels daarom zoveel mogelijk weg in de muur of achter een houten paneel waaraan je de tv hangt.

Bron: Entrance

>> Cool ontwerp van eigen bodem: dit is een tv meubel én handige kast ineen!

Bron: Bo Bedre

MEER
Ontdek hoe je de televisie kunt afschermen met verschuifbare wanden of maak zelf een stoer tv meubel van betonblokken en hout.