Inspiratieboost: maak een statement met een prachtige tegelvloer

Onlangs maakten wij een moodboard vol Marokkaanse invloeden met onder andere kleurrijke patronen en een prachtige tegelvloer in de hoofdrol. Dat inspireerde ons niet alleen voor ons interieur, maar ook voor de tuin! Vaak zijn we geneigd om de tuin te betegelen met simpele straattegels of een terras aan te leggen van houten planken. Dat kan mooi zijn, maar een echte statement maak je er niet zo gauw mee. Daarom besloten wij op zoek te gaan naar voorbeelden van tuinen met een echt bijzondere tegelvloer.

Het leuke aan zo’n bewerkte tegelvloer is dat je alle soorten tegels met elkaar kunt combineren. Leg bijvoorbeeld een border van drie of vier rijen bewerkte tegels en maak de tuin verder af met moderne, grijze natuurstenen. Alles is mogelijk!

Met patronen in een monochroom kleurenpalet geef je je tuin in één klap een bijzondere look. Zulke vloeren staan vooral prachtig in combinatie met planten in kleurige, bewerkte potten. Wees vooral niet bang om prints met elkaar te mixen!

>> Inspiratie boost: prints mixen als een pro

Bron: Etsy

Een tegelvloer met print hoeft niet te betekenen dat je meteen moet kiezen voor kleur. Vooral Marokkaanse tegelvloeren staan juist bekend om hun zachte kleurenpalet. Ben je juist wél op zoek naar felle kleuren? Ga dan voor de Portugese variant.

Bron: Etsy

Bekijk ook: Budget find: 6x vloerkleden voor buiten onder de 35 euro