Inspiratieboost: subtiel pastel in de keuken

Pastel in de keuken tuttig? Niet als je het op de juiste manier toevoegt! Dit doe je onder andere door het kiezen van de juiste combinaties, maar ook door het pastel op een subtiele manier terug te laten komen in je interieur.

Ga voor mooie accessoires, een lichte basis en niet te veel verschillende pasteltinten door elkaar. Wij hebben de mooiste voorbeelden alvast voor je op een rijtje gezet. Scroll snel naar beneden en laat je inspireren!

>> Colorboost: pretty pastels

Pasteltinten een tikkeltje stoer maken

Bron: Ikea

Door pastel in de keuken te combineren met andere (wat robuustere) materialen zoals hout of steen, stap je een beetje af van het ‘lieflijke’ karakter van pastel. Een goed voorbeeld daarvan is deze binnenkijker, die precies laat zien hoe je toch een stoere look creëert door het gebruik van pastel.

Bron: Ikea

Bron: Stadshem

Een tip van ons: de gave massieve koelkasten van SMEG zijn een prima manier om pasteltinten toe te voegen aan je keuken. Ze zijn er in het roze, mint-groen en verschillende tinten lichtblauw. Het is even wat dieper in de buidel tasten; maar deze koelkasten zijn de perfecte combinatie van pastel met stoer. Én je hoeft niet meteen je hele keuken te verbouwen, dus je creëert er een subtiel effect mee.

MEER LEZEN
Na het zien van deze Inspiratieboost helemaal verliefd geworden op pastel? Dan moet je zeker nog even dit fijne moodboard bekijken met een verzameling van de mooiste pastel interieurs!